hirdetés
hirdetés

Újra lesz roma női médiatábor

2014-07-21

A Romédia Alapítvány és partnerei az új digitális technológiák felhasználásával „civil újságírói” tanfolyamot hirdet magyarul beszélő, Magyarországon és határon túli magyar ajkú területeken élő 18-26 éves, hátrányos helyzetű roma lányoknak.

A Buvero néven futó, 15 napos bentlakásos képzést indít idén is a Romédia Alapítvány 2014. augusztus 9-23 között. Az első öt napban neves szakembereink bevezetnek a következő témákba: történetmesélés, médiaetika, identitás, újságírói alapok, fényképezés alapjai, videó készítés, televíziós szerkesztés.

Az ötnapos felkészítést tíznapos gyakorlat követi. A gyakorlat során a résztvevők hatfős csoportokban előkészítik, leforgatják és megvágják a saját videó-riportjukat valamilyen társadalmilag aktuális, fontos témáról.

A legjobb riportokat 2014 októberében Berlinben, a BUVERO EXPO elnevezésű kortárs művészeti- és médiaeseményen mutathatják be a kiválasztott résztvevők.

A tábort a Kreatív is támogatja. Az ott készített riportokat nálunk is meg lehet majd nézni, valamint részt veszünk a legjobbak munkák kiválasztásában.

A táborról további információk és jelentkezés itt >>>

A tábor bemutatkozó promóvideója: 

BUVERO 2 - Promo Video from Romedia Foundation on Vimeo.

 

Nem ez az első Buvero. A Romédia Alapítvány tavaly is szervezett egy hasonló képzést. A tavalyi táborról az Index is készített  riportot. Akik tavaly elvégezték a tábort, több riportot is készítettek. Az alábbi film például a tatabányai Mésztelepen készült.

 

 

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés