hirdetés
hirdetés
hirdetés

Újra social media miatt csuktak le valakit

Érdemes vigyázni, hogy mivel dobálózik az ember egy közösségi oldalon. Akár börtönbüntetés is járhat az óvatlanoknak.

hirdetés

Nagy-Britanniában őrizetbe vettek egy helyi konzervatív politikust, aki a Twitter közösségi portálon egy újságíró megkövezésére szólított fel.

A birminghami városi tanácstagot, Gareth Comptont durva üzenet elküldésének gyanújával vették őrizetbe, de később óvadék fejében szabadlábra helyezték. Médiajelentések szerint Compton így fogalmazta meg felhívását: „Lenne olyan szíves valaki halálra kövezni Yasmin Alibhai-Brownt? Ha maguk nem, akkor én sem árulom el az Amnestynek. Ez tényleg áldás lenne."

Egy konzervatív párti szóvivő elmondta, hogy a tanácstagnak meghatározatlan időre felfüggesztették a tagságát, megjegyezve, hogy „ez a nyelvezet elfogadhatatlan". A politikus később eltávolította felhívását és bocsánatot kért „a félresikerült tréfáért". Compton elmondta, hogy felhívása válasz volt Alibhai-Brownnak a BBC rádiónak adott interjújára, amelyben az újságíró kifejtette, hogy politikusoknak nincs joguk emberi jogi visszaéléseket kommentálniuk, még akkor sem, ha nőket köveznek meg Iránban.

Az újságírónő, aki a liberális The Independent szerzője, a The Guardiannak elmondta, hogy Compton megjegyzését gyilkosságra való felbujtásként értelmezi. „Ha én, muszlim nőként azt írnám, hogy áldás volna, ha Comptont megköveznék, azonnal letartóztatnának" - közölte véleményét. (Iránban nemzetközi tiltakozás hatására a közelmúltban függesztették fel egy házasságtörés miatt megkövezésre ítélt nő kivégzését.)

Nem ez az első eset, amikor közösségi médiás tevékenysége miatt tartóztatnak le valakit. Márciusban egy futballszurkoló a Facebookon fenyegette meg a B92 nevű csatorna riporterét, s a bíróság 15 hónapos börtönbüntetést szabott ki a férfira.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés