hirdetés
hirdetés

Utálták a színes hátteret a Google felhasználók

2010-06-14
Továbbra is marad a fehér háttér a Google keresőoldalán. A múlt heti színes háttérképes próbálkozás kiverte a biztosítékot felhasználóknál, akik Microsoft majmolással vádolták a céget.

A felhasználók felzúdulása miatt mégsem cserélték színes fényképekre a Google fehér hátterét. A Microsoft Bing felületéhez hasonló fényképes háttér a felhasználókat annyira bosszantotta, hogy a Google top10-es keresési listájába felkerült a „hogyan távolítható el a Google háttere" kérdés. Így a cég mindössze egy napig hagyta meg a színes hátteret.

A Google a véletlenszerűen felbukkanó művészi felvételekkel próbálta személyesebbé tenni a netes kereséseket, és ezzel a funkcióval a felhasználók is kiválaszthatták volna a nekik legjobban tetsző hátteret. Az új szolgáltatás részleteit az oldalon megjelenő hivatkozásra kattintva lehetett volna megismerni, ez a cím azonban egy szoftverhiba miatt nem jelent meg, és ezért sokan hitték azt, hogy a képes kezdőoldal végleges változtatás.

A félreértéseket fokozta, hogy a klasszikus nézet visszaállítására nem volt lehetőség. Aki a visszaállításra kattintott, annak a levelezőszolgáltatás kezdőoldala jelent azt sugallva, hogy új háttér kiválasztásához regisztrálni kell az oldalra.

A felzúdult felhasználók közül voltak, akik a Microsoft majmolásával vádolták a Google-t. Volt, aki azzal érvelt, hogyha háttérképeket szeretne, akkor már rég a Bingben keresne, ugyanis a Microsoft keresőmotorja a tavalyi indulás óta letisztultabb formában jeleníti meg a kevésbé hivalkodó háttérképeket.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés