hirdetés
hirdetés

Verseny a magyar filmplakátoknak

2011-05-03

Nyolcadszor rendezik meg a Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyt a Corvin Budapest Filmpalotában. A tárlat május 11-ig tekinthető meg.

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Magyar Filmszemle hagyományossá vált kísérőrendezvényét, a Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyt. Az eseményen az összes olyan 2010-ben a mozikba került film plakátját megtekintheti a közönség, amelyet hazai tervező készített.

A Café Film által szervezett eseményt György Péter esztéta, egyetemi docens nyitja meg május 4-én, 16 órakor a Corvin Budapest Filmpalotában. A kiállítás május 11-ig látogatható, célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a filmek arcául szolgáló alkotásokat és így népszerűsítse a hazai filmplakátokat.

Idén 22 filmplakát van versenyben, melyek közül a közönség és egy szakmai zsűri választja ki a nyertes alkotásokat. A zsűri tagjai idén Lelkes László, Zsótér László és Molnár Gyula tervezőgrafikusok lesznek.

A közönség a művekre a kiállítás helyszínén, valamint a rendezvény honlapján szavazhat. A weboldalon az érdeklődök az elmúlt évek plakátját is megtekinthetik.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés