hirdetés
hirdetés
hirdetés

Viasat3 - Egyelőre nem kell híradózni

A Viasat3-at országosnak minősítő ORTT-határozat végrehajtását felfüggesztette a Fővárosi Ítélőtábla. A másodfokú ítélet meghozataláig nem kell napi híradót sugároznia a Viasat3-nak.
hirdetés

A Fővárosi Ítélőtábla gyakorlatilag megerősítette azt az elsőfokú bírósági ítéletet, amely hatályon kívül helyezte az ORTT-azon határozatát, amellyel a Viasat3-at országos szintű műsorszolgáltatóvá nyilvánította, egyben hírműsor gyártásra kötelezte. Vagyis a másodfokú ítélet megszületéséig biztosan nem kell napi hírműsort készítenie a csatornának.

A Fővárosi Ítélőtábla döntésére azért volt szükség, mert az elsőfokú bírósági ítélet ellen fellebbezett az ORTT, azt szerették volna, ha az Ítélőtábla kötelezi a csatornát, hogy a másodfokú ítélet előtt is elinduljon a kötelező hírműsor-gyártás. A Fővárosi Ítélőtábla helyt adott a Viasat3 kérésének így a másodfokú eljárás befejezéséig felfüggesztette az ORTT-határozat végrehajtását.

Az Ítélőtábla a döntésnél figyelembe vette az elsőfokú ítéletet, továbbá a Sport1 és a Filmmúzeum országossá nyilvánításával kapcsolatban született, az ORTT határozatát szintén jogsértőnek nyilvánító döntéseket is. Az Ítélőtábla azzal is érvelt, hogy a Viasat számára helyrehozhatatlan károkkal járna a kötelezettség teljesítése a per jogerős elbírálásáig, hiszen a hírműsor szolgáltatása utólag nem korrigálható, annak költségei a csatorna számára nem térülnének meg. Az ORTT tehát a másodfokú bírósági döntésig nem szankcionálhatja a Viasat3-at a hírműsor gyártásának elmulasztásáért.

A Kreatív megkereste az ORTT-t is, a hozzánk eljuttatott sajtóanyag alapján a következő állítható: A per folytatódik, a testület szerint jogszerűen jártak el.
 
A másodfokú bírósági tárgyalás időpontjánt még nem tűzték ki.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés