hirdetés
hirdetés

Washington Post - blogokat térképez

2008-01-30
A Washington Post egy olyan online térképes szolgáltatást indított, mely az egyes helyekhez kötődő hivatkozásokat mutatja be. Ezzel kiderül, hogy egy-egy helynek – például kávézónak, egyetemnek, mozinak – mekkora a blogos visszhangja - írja a Journalism.co.uk. A The Buzz Map névre hallgató fejlesztés nemcsak a blogokban, hanem a Washington Post cikkeiben megemlített helyeket is bevonja az értékelésbe.
A The Buzz Mapet a Washington Post és az Outside.in indította. A térképen olyan marylandi és Washington D.C.-i helyszíneket jelölnek be, amelyeket blogokban és a Washington Post cikkeiben említettek meg.

A csoportosítás egy interaktív térképen tekinthető meg, az említett helyek felett lebegő fekete halmazok formájában – a nagyobb körök sűrűbb említést, nagyobb „buzzt”, a kisebb körök pedig kisebb visszhangot jelentenek. Az egyes hivatkozásokra természetesen kattintani is lehet, és megnézni, hogy melyik helyről – legyen az kávézó vagy egyetem – ki és mit írt.

A térkép jelenleg a top 10 helyet mutatja, a legutóbbi hét említései alapján összesítve az adatokat.

A rendszer technológiai hátterét nyújtó Outside.in szerint a Washington Postnak azért hasznos a szolgáltatás, mert egyszerűen integrálhat blogos tartalmakat az oldalán, amelyek további látogatókat is hozhatnak a site-ra. A szolgáltató hozzátette: a térkép beüzemelése meglehetősen egyszerű, ezért várhatóan több lap honlapján is elindulnak hasonló projektek a közeljövőben.
(forrás: Journalism.co.uk)
hirdetés
hirdetés