hirdetés
hirdetés

Yahoo - lemondott az elnök-vezérigazgató

2007-06-19
A Yahoo elnök-vezérigazgatói székében eltöltött hat év után lemondott Terry Semel, és átadta feladatait utódjának. A médiabirodalom új vezérigazgatója a cég egyik alapítója, Jerry Yang lett - jelentette be a cég.
A 64 éves Terry Semel, bár átadja a stafétát a társalapító Jerry Yangnak, továbbra is a vállalat elnöke marad. A Yahoo ügyvezető igazgatójának Susan Deckert, a Yahoo Advertiser and Publisher Group vezetőjét, az ügyvezető testület tagját nevezik ki.

Terry Semel feltehetően azért mondott le, mert a Yahoo eredményei egyre romlottak - az utolsó negyedévben 11 százalékos profitcsökkenést szenvedett el a vállalat. Annak ellenére, hogy a Yahoo az utóbbi időben nem teljesített jól a tőzsdén, Semel rekordösszegű, 71,7 millió dollár értékű kompenzációban részesült a múlt évben.

Terry Semel a Yahoo június közepén tartott éves gyűlésén még arról biztosította a vállalat részvényeseit, hogy megvan az ereje egy visszatérés levezényléséhez, azonban pár nappal később kiadott közleményében már azt állította, hogy jelezte a vezetőség felé: „előbb vagy utóbb” de ki akar lépni.

„Itt az idő egy új ügyvezető számára, más képességekkel és más erősségekkel, hogy kihozza a maximumot a vállalatból” - mondta Semel, hozzátéve: „Ez a legmegfelelőbb lépés, és a legjobb időben.”
hirdetés
hirdetés