hirdetés
hirdetés
hirdetés

400 millió a Fidesz volt kabinettitkárának

Kuna Tibor, a Fidesz frakció egykori kabinettitkárának cége, a Young & Partners nyerte meg a Miniszterelnökség által kiírt public relations- és rendezvényszervezési munkákra kiírt, bruttó 400 millió forintos tendert.

hirdetés

Az Inter Media Group (IMG) győzelmével záruló médiavásárlási tender szerződése mellett a Miniszterelnökség közzétette a pr- és rendezvényszervezési munkákról szóló közbeszerzés szerződését és mellékleteit (ajánlattal együtt) is.

Eszerint a január elején kiírt, bruttó 400 milliós tendert a Young & Partners nevű cég nyerte meg, a megbízás 2013 június 30-ig szól. A cég tulajdonos-ügyvezetője Kuna Tibor, aki több kommunikációs megbízás mellett 2003 és 2008 között a Fidesz-frakció kabinettitkára volt cég 2008-as megalapítása előtt. A Közbeszerzési Értesítőben a Miniszterelnökség egyelőre nem kommunikálta hivatalosan az eredményt, kérdésünkre annyit árultak el, hogy az ajénlattételi dokumentációt hét cég kérte ki: a nyertes Young & Partners, a V.M. Komm, a Media Factory, az Index Zrt., a Weco Travel Kft., a Tendervilág Kft. és a Trivent Kft. Hogy ezekből melyek indultak el a tenderen végül, azt nem árulták el. 

A Young & Partners rutinos közbeszerzés-induló. Közmegbízásaik között többségében regionális, helyi, városkommunikációs feladatok szerepelnek, de dolgoztak már többek közt a Hungarofestnek, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, a Közbeszerzések Tanácsának, az Oktatási Hivatalnak és az Országos Egészségügyi Pénztárnak is. A Közbeszerzési Értesítő Online adatbázisa szerint a Young & Partnersnek ez a legnagyobb közbeszerzésben elnyert megbízása, korábbi feladatai többnyire 15 és 30 millió forint ellenértékűek voltak.

A 2008-ban alapított cég az Opten cégadatbázis adatai szerint 2009-ben 115 millió, 2010-ben 193 millió forint forgalmat könyvelt el, adózott eredménye ezekben az években 14 és 7 millió forint volt.

A Miniszterelnökség, és a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs közbeszerzéseinek jelentősebb részét korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezelte, de ettől az évtől kezdve már a Miniszterelnökség kezeli ezeket a közbeszerzéseket is.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés