hirdetés
hirdetés

A Hvg.hu-hoz igazol Tóta W. Árpád

2011-09-08

Értesüléseink szerint a Hvg.hu-nál folytatja munkáját Tóta W. Árpád, aki augusztus közepén mondott fel az Indexnél.

Tóta W. Árpád
A Kreatív Online értesülése szerint Tóta W. Árpád a Hvg.hu-nál folytatja munkáját, miután augusztus közepén távozott az Indextől.

Úgy tudjuk, egyelőre publicistaként, a Blog.hu-n vezetett felülethez hasonló megjelenésben folytatja munkáját, de részt fog venni a Hvg.hu szerkesztőségi munkájában is. Erről megkérdeztük Tóta W Árpádot, aki egyelőre nem árult el részleteket. Az Indexnél 2000 óta dolgozott, és ő volt az első magyar internetes újságíró, aki Joseph Pulitzer-emlékdíjat kapott.

Mint arról beszámoltunk, az Indextől több meghatározó munkatárs távozott: Uj Péter a héten jelentette be, hogy szeptember végével lemond a főszerkesztői pozíciójáról és otthagyja a portált. Korábban Kardos Gábor is távozott az ügyvezetői székből, helyére Pusztay András addigi lapigazgató került.

A szerkesztőségből Tóta W. Árpád előtt Baksa Roland, a gazdasági rovat újságírója ment el, aki azóta az Origónál folytatja munkáját, illetve a nyár végén jelentette be Bede Márton, hogy felmond a lapnál azzal az indokkal, hogy egy évre Dél-Amerikába utazik nyaralni. A portáltól az elmúlt egy évben nemcsak újságírók, hanem fejlesztők is eljöttek, többek között Barczi Imre a Blog.hu alapítója és Illés Etele dizájner is. Barczi az Origo mikroblog felületének a Postr fejlesztőjeként, Illés Etele pedig a Gawkernél dolgozik.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés