hirdetés
hirdetés

A kisfiús piktogram a legesélyesebb

2011-07-18

Hétfő estig lehet szavazni arról, hogy milyen legyen a gyermekbarát tévéműsorok piktogramja. A tervek szerint az ajánlás bevezet egy új korhatár-jelölést, amellyel megkülönböztethetők lesznek a kifejezetten gyermekeknek szóló műsorszámok.

A jövőben a hatos karikával megjelölt műsorszámok közül azokat, amelyek kifejezetten az óvodás korú, hat éven aluli gyerekeknek készültek, a médiaszolgáltató egy újonnan bevezetett, úgynevezett gyermekbarát piktogrammal jelölheti. A kimondottan kiskorúaknak szóló műsorszámok azonosíthatósága érdekében külön jelölést kell kiválasztani, amihez a nézők segítségét kérte a médiatanács. A testület hivatalos blogján kedd óta lehet szavazni a három figurára - kisfiúra, macira és kutyára, hogy végül a legtöbb szavazatot kapott piktogram legyen a védjegye a gyermekbarát műsoroknak.

Vasárnap kora délutánig több mint 11 ezer 800 voks érkezett a webes felületen, a legtöbb a kisfiút ábrázoló piktogramra, de a nézők a blogon hétfőn éjfélig még leadhatják szavazataikat. A médiatanács kedden hozza meg végleges döntését az új klasszifikációs ajánlásról. A tervek szerint az ajánlás bevezet egy új korhatár-jelölést, amellyel megkülönböztethetők lesznek a kifejezetten gyermekeknek szóló műsorszámok.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés