hirdetés
hirdetés

A magyar közösségi internet a januári szintre zuhant vissza

Óceánjáró és magyar egyetemisták, illetve állatkínzás és zöld gépfétis a májusi magyar közösségi internet győztesei. Látványos a választások utáni pangás a Lájkbajnokságon. Az Index 25 százalékos visszaeséssel is nyert, a 444 több mint negyven százalékkal kevesebb interakciót hozott. Nagyot ment a „Purhabot nyomtak a gyurgyalagok fészkeibe Ménfőcsanakon - fotók” című cikk. 

hirdetés

A választások vége, a Facebook algoritmusváltása és a jó idő mind közrejátszhattak abban, hogy látványosan visszaestek az interakciók a májusi Lájkbajnokságban. Legalábbis a közéleti lapoknál.

Az élmezőny nem változott, de például az általában az első háromban lévő, és már a múlt hónapban is 9 százalékos visszaeséssel harmadik helyezett 444.hu a hatodik helyre esett vissza, és további 43 százalékot esett, illetve bár ismét az Index nyert, de így is 25 százalékkal kevesebb interakciót generált, mint áprilisban. A második megint a 24.hu, hasonló visszaeséssel, a Trollfoci tartotta a szintet, ezzel viszont a harmadik lett májusban. 

A teljes interakciók száma 18 százalékkal csökkent, az előző havi 9 százalékos visszaesést követően. Márciusban volt a csúcson ez a szám, akkor 42 százalékot növekedett a februárihoz képest és 30 millió volt, ez egyértelműen a választások előtti hajrá miatt volt. Jelenleg nagyjából a január és február közötti számokat látjuk.

A 888.hu, a PestiSrácok, az Origo, az ATV és a HírTV is 30 százalék fölötti vissazesést mutat áprilishoz képest. A Receptneked és a Gondoltad volna? sokat jött föl, a top 10-ben van mindkettő. A Blikk és a Nemzeti Sport is nagy nyertesei voltak a májusnak. A Carrie és Femina női tematikájú oldalak is harminc százalék feletti nővekedést hoztak.

A legnépszerűbb cikkek top 10-es listáján öt indexes van, jellemző, hogy a Hozz Világra Egy Magyart Mozgalom nagy karriert befutott videója az Index Mindeközben rovatából lett annyira nézett. Nagyot ment a Purhabot nyomtak a gyurgyalagok fészkeibe Ménfőcsanakon - fotók című cikk a Kisalföd.hu-n (ennek indexes szemléje is top 10-es), továbbá A karma törvénye: mindenki visszakapja egyszer, amit mások ellen tesz. A Femina.hu-nak a társadalom lelkiismeretét sikerült letapogatnia.

A két legnépszerűbb cikk a Magyar egyetemisták nyertek az amerikai szoftverfejlesztő versenyen (Index) és az Elindították a világ első óceántisztító gépét (Világjáró) voltak. Utóbbi sikerében a zöld lelkiismeret sajátos módon keveredik a gépfetisiszta erotikával. Olyannyira, hogy a Népszava is ezzel a témával került a 10 legnépszerűbb cikk közé (igazából előbb is írta meg), de az ő címükben a gép "munkába állt". 

A májusi internet legmegrázóbb gyászhíre a szurikátáé volt, akit földhöz vágott egy iskolás.

De sokkal tanulságosabb az adatokat nézni lent.

Puskár Krisztián
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!