hirdetés
hirdetés

A Media Hungarynek költöznie kell, per lesz

2010-05-12

A Media Hungary hat nappal a kezdés előtt helyszínt változtat. Az eddigi helyszín vezérigazgatója szerint nem volt szerződés, a szervezők jogi képviselője viszont vasárnapi e-mailekre is hivatkozik. A Media Hungary perel.

Hat nappal a kezdés előtt költöznie kell a Media Hungarynek az eseménynek 13 éve helyet adó Club Tihanyból. A helyszín vezérigazgatója szerint nem volt megkötött szerződés, és kiadta a 18-19-i napokat másnak. A Media Hungary ügyvédje, dr. Ruttner György szerint azonban még 8-án, vasárnap is folyt a levelezés a részletekről a Club Tihany értékesítési igazgatójával. Az új helyszín a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferenciaközpont lesz.

„A Média Hungary című rendezvény szervezője annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése a helyszínként megjelölt Club Tihannyal” - közölte Szűcs Ákos, a Club Tihany Zrt. vezérigazgatója délelőtt az MTI-vel. Hozzátette továbbá: „a Média Hungária Bt. és annak vezetője, Csermely Ákos, visszaélve a résztvevők tekintélyével és médiabeli súlyával - annak ellenére, hogy elég magas részvételi díjat már beszedett - igen felelőtlenül nem kötött szerződést a rendezvényre. Annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése és arra az időre más már leszerződött a Club Tihannyal" - írta Szűcs Ákos.

Máshogy látják
„E-mailekkel dokumentálhatók az előkészületek, 8-án is kaptunk visszaigazolásokat, 9-én vasárnap pedig még további egyezkedések is voltak” – mondta dr. Ruttner György, a Media Hungary jogi képviselője a Kreatív Online megkeresésére. Az ügyvéd elmondta, hogy hétfőn egy olyan tartalmú levelet kaptak a Club Tihany vezérigazgatójától, hogy az értékesítési igazgatónak nem állt jogkörében részletekről tárgyalnia velük, és amiben közölte, hogy már leszerződött egy harmadik féllel a dátumra, de egyeztetnie kell. „Tudni akartuk, hogy ki a harmadik fél, de nem nevezték meg. Az egyezkedésnek ez lett volna részünkről az egyik feltétele” – mondta Ruttner. A Media Hungary az egyoldalú szerződésbontásra hivatkozva bepereli a Club Tihanyt.

A Media Hungary idén tehát Balatonfüreden lesz, a dátum, a program és az árak nem változnak.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés