hirdetés
hirdetés

Egy rendőrkampány és a párezres mém-insta végleg letarolta a magyar közösségi médiát

2018-10-11

Nagyot mentek a magyar íjászok, a szegedi matekos és az eleganciáról szóló véleménycikk, valamint az "Anyádat hívd, ne a 112-őt". A sportoldalak visszaestek nyár után, a hírszájtok viszont mind növelték az elérésüket. Az első őszi Lájbajnokság.

A szeptemberi Lájkbajnokság viszonylag kevés és egyszerű tanulságokkal szolgált az előzőhöz képest. A leglátványosabb, hogy bár 17 százalékkal visszaesett, mégis toronymagasan a legtöbb közösségi aktivitást kiváltó oldal még mindig a Mégvalamit? nevű mémes Instagram-oldal, amelynek leírása: "Megmémesítem a valóságot! Reklámposzt 3000Ft. Írj ha szeretnél!" Három és fél milliós aktivitást hozott. A második utána a 24.hu másfél millióval.

Az is látszik, hogy a híroldalak, ahogy az lenni szokott, szeptembertől újra erőre kaptak. Az Index, az ATV, a 444, a HVG és a 24.hu is mind növelték a közösségi aktivitást a nyári hónapokhoz képest. Az Index a legkevésbé, de az is. Az ATV először került be az első tíz oldal közé. A korábbi időszakban taroló Trollfoci és Nemzeti Sport Online pedig stagnáltak, illetve csökkentették a közösségi aktivitást.

A legnépszerűbb cikkek terén kicsit színesebb a helyzet. Közel hatvanezres eléréssel egy szegedi diák sikertörténetével ment nagyot a Szeretlek Magyarország oldala, a WMN pedig egy életigazsággal: "az elegancia nem a torkodik sliccelt koktélruhád". A magyar íjászok nemzetközi sikere az ATV-nek és a Virality.hu-nak is sokat hozott, illetve a Vezess.hu is nagyot ment az "Anyádat hívd, ne a 112-őt - Üzeni a magyar rendőrség, és igazuk van" hívómondattal bíró, egy Janklovics Péter szerepeltető rendőrségi kampányról szóló hírével, videójával.

További izgalmak, tanulságok lent.

Puskár Krisztián

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés