hirdetés
hirdetés

Az ORTT megpályáztatja az utolsó szabad fővárosi rádiófrekvenciát

2009-12-09
Megpályáztatja az utolsó szabad fővárosi rádiófrekvenciát az ORTT - döntött az egyik tag közlése szerint szerdán a médiahatóság.

A már meglévő, de vételi lehetőségeiket javítani kívánó adók is versenybe szállhatnának az utolsó, még szabad 92,9 MHz-es budapesti hullámsávért – írja az MTI az Országos Rádió és Televízió Testület egyik tagjának közlésére hivatkozva.

Tavaly december közepén - még a 2008 végéig tartó frekvenciamoratórium lejárta előtt - határozott úgy a médiahatóság, hogy oly módon pályáztatja meg a hullámsávtartományt, hogy azért versenybe szállhasson a Magyar Katolikus Rádió is.

A műsorszolgáltató kérését méltányolva ugyanis úgy döntöttek, hogy vételi minőségjavítás érdekében is lehessen indulni a pályázaton.  Az utolsó szabad fővárosi frekvenciát korábban, műsorszolgáltatási jogosultságának lejártáig, a Rádió Deejay használta.

Tavalyelőtt nyáron tizenegyen pályáztak erre a sávra, de három pályázó anyagát szeptemberben érvénytelennek minősítette a médiahatóság. Az utolsó körbe jutott két pályázó közül - tavaly februárban - nem tudott választani az ORTT, amely így eredménytelennek nyilvánította a versenyt, majd a digitális átállásról szóló törvény módosítása 2008-ra frekvenciamoratóriumot rendelt el.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés