hirdetés
hirdetés

Budapestet népszerűsítik Skóciában

2011-03-11

Városi és elővárosi buszokon, sajtóanyagokkal és nyereményjátékokkal hirdetik Budapestet a skót főváros környékén. A promóció az áprilisban induló Edinburgh-Budapest repülőjárathoz kapcsolódik.

A Magyar Turizmus és a Jet2 légitársaság közös kampányt indít a hamarosan induló Edinburgh-Budapest járat népszerűsítésére. A skót fővárosban és annak vonzáskörzetében közlekedő buszok oldalán március közepétől plakátok hirdetik Budapestet, mint lehetséges úti célt.

A promóciót a Magyar Turizmus és a Budapest Airport együttműködéséből született kampány egészíti ki, melynek során újságcikkekkel és nyereményjátékokkal népszerűsítik a magyar nevezetességeket. Az Edinburgh környéki rádiók például Budapestről szóló vetélkedők keretében sorsolnak ki ingyenes repülőjegyeket és ezekhez járó budapesti szállást.

Az Egyesült Királyságban egyébként vonzó úticélnak számít Magyarország: a városnéző utak között az ötödik helyen áll, konferenciával kapcsolatos célpontként pedig a hetedik legnépszerűbb. A KSH adatai szerint a harmadik legtöbb turista a szigetországból érkezik hozzánk, tavaly 204 ezer vendég közel 500 ezer vendégéjszakát töltött a hazai, kereskedelmi szálláshelyeken.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés