hirdetés
hirdetés
hirdetés

Csak a Fidesz szerint nincs gáz a médiatörvénnyel

A médiatörvény-tervezet általános vitáján mindenki nekiment a Fidesz-KDNP kormánynak, a Jobbik pedig pluszban Lendvai Ildikónak.

hirdetés

Az Országgyűlés ma tárgyalta a fideszes Rogán Antal, Cser-Palkovics András és Menczer Erzsébet által beterjesztett médiatörvény-javaslatot. Az általános vitanapon kiderült, hogy a Fidesz szerint kiegyensúlyozottabb lesz a média, eddig keveredett a köz- és magánérdek és hogy a magasságos BBC-modellt szeretnék megvalósítani a közszolgálati médiában, miközben Közép-Európának is példát mutatnának kiegyensúlyozottságból, pártatlanságból és értékekből.

Az ellenzéki pártok szerint azonban a Fidesz-KDNP kormányzat javaslata maga a pártállami cenzúra. Lendvai Ildikó szocialista politikus úgy fogalmazott, hogy „ha valaki komolyan veszi a médiatörvény-javaslatot, akkor a sajtó és a média őrkutya ugyan, de leginkább az öleb és a pincsi tulajdonságaival írható le". Az MSZP módosító javaslatokat fog benyújtani. A Jobbik mondanivalója annyi volt, hogy felháborító, hogy Lendvai Ildikó hozzászólt a vitához („Ildikó néni ne itt nosztalgiázzon”), Nyitrai Zsolt fideszes politikus pedig jelezte, hogy „diszkrét bája van annak, hogy az egykori pártállami cenzor szól hozzá a vitához.”

Karácsony Gergely, az LMP politikusa sajtótájékoztatóján szintén a nyílt cenzúra bevezetéséről beszélt, üdvözölve a Magyar Narancs és az Élet és Irodalom akcióját, miszerint üres címlappal tiltakoznak a médiatörvény-tervezet ellen.

Ugyanakkor aggasztónak nevezte, hogy az NMHH jövő évi költségvetésében több mint 150 millió forint bírsággal számol a kormány. Mint mondta, ha ezt mind újságokra szabnák ki, "felszámolható lenne a politikai lapok piaca".

Az LMP képviselője arról is beszélt: fideszes politikusokkal beszélve úgy tapasztalta, hogy a javaslat szerintük is "túl messzire ment".

A parlament költségvetési és számvevőszéki bizottságának indítványa szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövőre 29,3 milliárd forintból gazdálkodhatna, a Médiatanács pedig 194,4 millió forintból.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés