hirdetés
hirdetés

Csavarokkal, idézőjellel, kúl emberekkel mutatja be a Kolorádó értékeit egy áldokumetumfilm

2018-06-01

Horváth Viktor készített kisfilmet a júniusi budai fesztiválról és a városi mutánsokról.

Festival Freaks a címe annak az ötperces áldokumetumfilmnek, amellyel az idén harmadszor megrendezett Kolorádó fesztivált reklámozzák a YouTube-on. A kisfilmet Horváth Viktor csinálta, és fura emberekről szól, akiknek furaságuk valójában szuperképesség, és persze átok is.

A film kétnyelvű, és négy karaktert teremt: ők és képességeik (azaz életüket megkeserítő érzékenyégük) áttételesen mind a Kolorádó számára fontos értékeket testesítenek meg. Erre egyébként nem könnyű rájönni a filmből, inkább kúl és fura embereket látunk komikus szituációkban, szellemesen rendezve, de azért ki lehet következtetni az üzenetet. De ez részben cél is, látjuk majd.

Az egyikük érzékeny a rádióhullámokra (nincs térerő a fesztiválon), a másikuk mágnesként vonzza a mások által eldobált szemetet (környezettudatosság), a harmadik osztódni tud (választhat a fesztivál párhuzamos programjaiból), a negyedikre mindenki saját ellenségképét vetíti ki (a fesztiválon ilyen nincs). Az utolsó két logikai kapcsolatra, bevalljuk, a sajtóanyagból jöttünk rá. Abban Horváth Viktor maga is beszél a filmről.

“A cél az volt, hogy ne direkt módon kommunikáljuk a fesztivál pozitív adottságait, hanem valami új, kreatív és szórakoztató módon, szem előtt tartva azt is, hogy a film önmagában is elég érdekes legyen ahhoz, hogy a Kolorádótól függetlenül is megállja a helyét. Ezek a teljesen hétköznapinak tűnő lányok és fiúk, egymástól függetlenül, magányosan tengetik mindennapjaikat egy szürke nagyvárosban. A velük készült (ál)interjúk során világossá válik, hogy nemhogy nem örülnek a szuperképességeiknek, hanem azok egyenesen megkeserítik az életüket. Emellett főleg olyan élethelyzetekben látjuk őket, ahol kiderül, nem tudják pontosan hogy hasznosíthatnák ezeket a fura képességeiket a nagyvárosi forgatagban" -  mondja.

Horváth egyébként sokat foglalkoztatott rendező, reklámfilmeket és zenés klipeket egyaránt csinál, erre böngészhető a munkássága.

A Kolorádó fesztivált június 13. és 17. között rendezik Nagykovácsiban egy cserkésztáborban, Budapest határában. Erre érhető el róla és a programról több információ. A Kolorádó fesztivált a Kreatív júniusi számában részletesebben is bemutatjuk egy mélyinterjú formájában.

És itt látható a videó.

 

Puskár Krisztián

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés