hirdetés
hirdetés

Dirk Gerkens megszólalt és fellebbez

2017-10-27

A Tv2 Csoport vezére nehezményezte, hogy a média egy része nem pontosan számolt be a peréről, ezért közleményt adott ki.

A közlemény 90 százaléka lényegében azt írja le félig jogi nyelven, amit a Kreatív is megírt tíz nappal ezelőtt. Azaz Gerkens beperelte az RTL Klubot, mert szerinte jogtalanul bocsátották el és tartoznak neki munkabérrel is. Az RTL erre ellenkeresetet adott be, eszerint Gerkens külön céges autót tartott fent a feleségének, jogtalan éttermi számlákat számolt el és más gazdasági szabálytalanságokat is elkövetett.

Első fokon a bíróság elutasította Gerkens keresetét, ugyanakkor az RTL viszontkeresetében rögzített kártérítési igényből 144 millió forint összegnek helyt adott (64 millió forinténak viszont nem).

"Az egyes sajtóközlésekben megjelent azon állítások ugyanakkor, amelyek szerint Dirk Gerkens külön céges autót tartott fenn felesége számára, illetőleg felesége jogosulatlanul vett igényben éttermi szolgáltatásokat a munkáltató költségére a valóságnak nem felelnek meg, ilyen ítéleti megállapítás nincs. Az ítélet nem jogerős, ennek megfelelően azon közlések, amelyek szerint Dirk Gerkens bármekkora összeggel „tartozik” az M-RTL Zrt-nek az objektív valóságnak nem felelnek meg" - olvasható Gerkens közleményében.

Gerkens amint megkapja az írásbeli indoklást, mert eddig ilyet nem kapott, fellebbezni fog. Az elsőfokú ítélettel kapcsolatos álláspontját pedig jogi képviselő útján fogja kifejteni, nem a sajtóban, írja a sajtóközleményben a Tv2 Csoport vezetője.

Puskár Krisztián

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés