hirdetés
hirdetés
hirdetés

EBU - Rudi Zoltán a vezetők között

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) megalakulása óta először választott magyar szakembert legfelső irányító testületébe. Rudi Zoltánt, a Magyar Televízió (MTV) elnökét szakmai múltja, a köztévé modernizálása és az EBU reformokban való részvétele alapján szavazták a tizenegy tagú testületbe.
hirdetés
Az európai, közel-keleti és észak-afrikai közszolgálati műsorszolgáltatókat tömörítő EBU a december 6-i genfi közgyűlésen választotta meg új irányító testületének tagjait. A tizenegy tag között van Rudi Zoltán is, a közévé elnöke. Az új vezetőség feladata a szervezet átfogó reformjának megvalósítása lesz tekintettel a digitális átállásra. A társadalmi munkában ellátott megbízatás egy évre szól, a testület januártól Genfben dolgozik.

Rudi Zoltán az első magyar tag a vezetők között a szövetség megalakulása óta. Elsősorban szakmai múltja, az MTV modernizálása, a közelmúlt eredményei, illetve az EBU-ban zajló reformfolyamatban való közreműködése alapján jelölték a testületbe. Megválasztása egy generációváltás része is lehet, a 45 éves tévéelnök mellett ugyanis még több fiatal szakember is bekerült a testületbe.

Az EBU évente 70 milliárd forintból gazdálkodó nonprofit szervezet, amely elsősorban tagjainak nyújt szolgáltatásokat. EBU-tagságnak köszönhetően sugározhatta az MTV a 2004-es labdarúgó EB-t, a 2004-es athéni nyári olimpiát, valamint a 2006-os torinói téli olimpiát, de az Eurovíziós Dalverseny is a szervezet nevéhez fűződik. Az utóbbi négy évben az MTV megújította szakmai kapcsolatait az EBU-val, jelenleg a köztévé több szakembere is dolgozik a szövetségnél: Sipos Pál kulturális főszerkesztő a Televíziós Bizottság tagja, Vigh Zoltán vezető szerkesztő pedig az újonnan alakult Hír Bizottság munkájában vesz részt.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás