hirdetés
hirdetés

Eltűnt a Diplomatavadász a Dunáról

2010-10-14

A Duna Televízió nem folytatja hat epizód után a Diplomatavadászt, mivel a médiahatóság szerint tiltott termékelhelyezések vannak benne - írja az Index. A csatorna szeptember elején még azt nyilatkozta, hogy minden rendben a sorozattal, most mégis újravágják a még le nem adott részeket.

Levette műsoráról és honlapjáról is eltávolította a Diplomatavadász című sorozatot - írja az Index, miután korábban megírták, hogy a három szingli életét bemutató sorozatban több olyan termékelhelyezés is van, ami sértheti a hatályos magyar szabályozást. A sorozatban például mindenki Audival, de legalábbis Volkswagen Passattal járt nemtől, kortól és társadalmi státusztól függetlenül, és mindig mindenkinek csak az óbudai Symbol étterem jutott eszébe, ha éhes lett.

A közszolgálati televízió az Index kérdésére szeptember elején azt válaszolta, hogy szerintük a sorozatban “a dramaturgiai szerepeket nem lépi túl a termékelhelyezés”, vagyis a márkák csak a sorozat életszerűségét segítik elő. Az autókat biztosító Welt Autó és a Symbol étterem is elismerte, hogy volt együttműködésük a sorozatot készítő céggel, de arról nem nyilatkoztak, hogy milyen szerződést kötöttek, ki és mennyit fizet a termékelhelyezésért, esetleg az autók vagy a helyszín használatáért.

Az Index úgy tudja, hogy a Duna Televízió műsora iránt érdeklődött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, ezért a közszolgálati csatorna először megpróbálta kitakarni a sorozatban látható logókat, így például a főcímben is látható ingatlanközvetítő cég márkajelzését vagy éppen az összes autó hűtőrácsát.

Továbbra sincs minden rendben a Duna Tv-nél. Mint azt tegnap a Kreatív Online is megírta, a köztévé 330 milliót perelne vissza két sorozatáért, mert a gyártó nem a megrendelt végeredményt szállította a csatornának. 

(forrás: Index, Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés