hirdetés
hirdetés

Este hattól tüntetnek a civilek a médiatörvény ellen

2011-01-14

A sajtószabadságért és a médiatörvény visszavonásáért tüntetnek civilek péntek este a Kossuth téren. A szervezők függetlenek maradnának a politikai pártoktól, és úgy tervezik, a követeléseiket tartalmazó kiáltványt kifüggesztik a Parlament bejáratánál.

A sajtószabadságért és a médiatörvény visszavonásáért tüntetnek civilek péntek este a Kossuth téren. A szervezők függetlenek maradnának a politikai pártoktól, és úgy tervezik, a követeléseiket tartalmazó kiáltványt kifüggesztik a Parlament bejáratánál. A tiltakozókat este 6-ra várják a Kossuth térre.

A kiáltvány aláírói a médiatörvény alkotmányosságának felülvizsgálata mellett a szakmai szervezetek bevonását, a médiahatóság és a médiatestületek függetlenségét követelik. A civilek ezen kívül szorgalmazzák a törvény által védett magántitkok és az újságírók bizalmas forrásainak tiszteletben tartását, a közszolgálati hírszerkesztőségek függetlenségének helyreállítását, a szakmai, valamint a szólásszabadságot, illetve más emberi és politikai jogainkat védő szervezetek bevonását a Közszolgálati Kódex kialakításába.

A demonstráción fellép majd Bródy János és a Zubolyból vagy az Irie Maffiából ismert Busa Pista is. A műsorvezetőként tüntető Bakács Tibor mellett Gryllus Dorka olvassa fel a kiáltványt. A tüntetést élőben itt lehet majd követni.

A budapesti tiltakozással egy időben kilenc osztrák sajtószervezet és sajtóorgánum tart szimpátiatüntetést a bécsi magyar nagykövetség előtt.

(forrás: Kreatív Online, Index)
hirdetés
hirdetés