hirdetés
hirdetés

Fél pénzből nem lesz Kamera Hungária

2009-11-10
Csermely Ákos, a televíziós verseny főszervezője az Origónak megerősítette, idén már bizosan nem lesz Kamera Hungária. Az ORTT felére csökkentette idén a rendezvény támogatását, kifogásolják a megjelenő műsorok minőségét.

„Az elmúlt időkben mindig ötszáznál több pályázat érkezett, 39 fős zsűri bírálta el ezeket, és bár a vesztesek morogtak, elismerték a fesztivált, és jöttek megint egy évre rá”. Ezt mondta a Kamera Hungáriáról az Origónak Csermely Ákos a televíziós fesztivál főszervezője. A szakmai találkozó és verseny idén azonban elmarad. Csermely szerint a fő ok, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a korábbi 40 milliós támogatást a felére csökkentette, de több támogató cég is visszalépett idén.

A kilenc éve megszervezett fesztivált Csermely szerint az ORTT most távozó elnöke, Majtényi László már a kinevezése utáni napokban is bírálta a „bulváros kategóriák” miatt. Majtényi most az Origónak azt mondta: "Húszmillió forint nem is olyan kevés pénz, egyes műsorszolgáltatók léte függ egy ilyen összegtől. Az ORTT-nek fontos közfeladatokra, kulturális értékekre, a közszolgálat támogatására kell költenie, így kevesebb pénzből kevesebb jut fesztiválra is"

Berényi Diána az ORTT szóvivője szerint a Kamera Hungária támogatására korábban sem volt előre megígért összeg, a szervezők minden évben egyéni kérelemmel kértek támogatást. Csermely Ákos reméli, jövőre az idei támogatást is felhasználva mindenképpen meg tudják majd tartani a rendezvényt.

(forrás: origo)
hirdetés
hirdetés