hirdetés
hirdetés

Felfüggesztett börtönt kapott Tarjányi Péter

2018-01-16

Az ítélet nem jogerős.

"Különösen nagy kárt okozó csalás miatt kettő év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte elsőfokon Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőt, a Zoom.hu tulajdonosát múlt hét csütörtökön a Fővárosi Törvényszék" - írja a kormány által finanszírozott Pesti Srácok.

Az ügyészség hétfőn tette ki az erről szóló közleményt, de abban nem szerepeltek nevek. Egy 2010-es ügyről van szó, amelyben 2013-ban emeltek vádat. Tarjányi 2010-ben került a szentesi Petőfi szálloda felújítása miatt elszámolási vitába a Demján-cégcsoporthoz tartozó Arcadom Zrt-vel, amely feljelentette a cégét 440 milliós visszaélés miatt, őrizetbe is vették, de szabadlábon védekezhetett, írja a PS. 

Nem csak Tarjányi, hanem két társa ellen is elsőfokú ítélet született: az egyikük Tarjányihoz hasonlóan két évet, a másik 14 hónap börtönt, de mindegyikükét öt évre felfüggesztették első fokon. Az ítélet nem jogerős.

A PS azt is említi, hogy egy polgári per is volt az ügyben, amit Tarjányi megnyert, és aszerint szerint Demjánéknak kellett fizetniük kártérítést.

Tarjányi a tavaly újraindult Zoom.hu alapítója és tulajdonosa.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés