hirdetés
hirdetés
hirdetés

Félnapos elsötétítés a TV2-nek is

Az ORTT az RTL Klub utána Tv2-t is tizenkét órás elsötétítéssel szankcionálta. Kötbér helyett Szalai Annamária indítványa kapott többséget, a csatorna bírósághoz fordul.
hirdetés

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerint a Tv2 egy délután sugárzott, 12 éven aluliaknak csak felnőtt társaságában megtekinteni ajánlott műsorban foglalkoztak kiskorúak megrontásával. A médiahatóság irodája kötbér kiszabását javasolta, de végül többséget kapott a testületbe a Fidesz által delegált Szalai Annamária indítványa, hogy fél napra vonják meg a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát.

Mint ismert, két hete a másik országos kereskedelmi televíziós csatornát, az RTL Klubot sújtotta - szintén egy délutáni kibeszélőshow egyik adása miatt - 12 órás elsötétítéssel a médiahatóság.

A határozat indoklása szerint az adásban bemutatott egyik történet kapcsán abban nem értett a hatóság és a műsorszolgáltató, hogy túl részletesen foglalkozott-e a műsor - egy megtörténtnek mondott eset fiatalkorú résztvevőinek szerepeltetésével - a pedofíliával.

A másik - egy férfi korábbi és jelenlegi partnerének trágár szópárbajból tettlegességig fajuló vitáját bemutató - történettel kapcsolatban az erőszak-ábrázolás és a trágárság kérdéskörében ütközött az ORTT és az RTL Klub álláspontja.

A Tv2 részéről azt a tájékoztatást kaptuk, hogy noha hivatalosan még nem kapták kézhez az ORTT határozatát, a testület honlapján megjelent dokumentum alapján mindenképpen bírósághoz fordulnak jogorvoslatért.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Nos hát, az tény, hogy kertévéink többsége az öncélú obszcenitással és agresszióhajhászással már eljutott a bányászbéka segge alá. Az is helyes, hogy valaki úgy
próbál a fejükre koppintani, hogy fájjon nekik. A kérdés csupán az, hogy mi fáj jobban, fél nap bezárás, vagy ha lenyúlják mondjuk a fél napnyi reklámbevételüket.
Utóbbi mellett lenne érv, hogy:
A büntetés más nem teheti meg nem történtté a dolgot.
A néző legyint, és átkapcsol máshova.
A pénzbeni büntiből lehetne szűkölködő alapítványokat, programokat támogatni, a sötétből nem.

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés