hirdetés
hirdetés
hirdetés

Google - videojáték-reklámban utazik

A Google a videomegosztás és az internetes kereskedelem után most a videojáték-reklám ágazatba fektetett be. A vállalat a videojátékokban elhelyezett reklámokat értékesítő Adscape Mediát vásárolta meg - írja a Világgazdaság.
hirdetés
A Microsoft már tavaly májusban bekebelezte a Massive videoreklám-értékesítő céget, és most a nagy rivális is úgy döntött, erősít a piacon: a Google megvásárolta a videojátékokban elhelyezett reklámokat értékesítő, San Francisco-i székhelyű Adscape Mediát.

A vételár összegét nem hozták nyilvánosságra. A Google számára elsősorban az Adscape által kifejlesztett szoftver miatt lehet értékes a vállalat: a program ugyanis képes arra, hogy a felhasználó kora, neme, lakóhelye, valamint az adott napszak szerint helyezzen el hirdetéseket a játékokban.

A bostoni Yankee Group Reearch előrejelzése szerint egyébként a videojátékokban elhelyezett reklámok piaca a 2005-ös 56 millió dolláros forgalomról 2010-re várhatóan 732 millió dollárosra növekszik.

Mint arról már beszámoltunk: a Wired magazin tavaly egy tanulmányt tett közzé a témában. A magazin egy kutatatást is ismertetett, amely a videojátékokban elhelyezett hirdetések amerikai piacát 60 millió dollárosra becsülte, amely - a prognózis szerint - 2009-ig akár 0,5 milliárdosra is nőhet. A tanulmány kapcsán magyarországi szakembereket kérdeztünk a hazai tapasztalatokból, arra voltunk kíváncsiak, hogy a magyar hirdetési piac miért nem számol ezzel a területtel.

Kreatív Online, Videojátékok - kiaknázatlan hirdetési lehetőség
(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés