hirdetés
hirdetés

Google-adatok a választásról

2010-04-22
A keresési trendek szerint a Jobbikra kerestek rá legtöbben, de az LMP is jó eredményekkel büszkélkedhet. Az SZDSZ eredménye itt is kimutathatatlan.

Az elmúlt közel egy hónap Google-keresési trendjeiben mind az LMP, mind a Jobbik kiemelkedő értékeket ért el riválisaikhoz képest. A "választás 2010" kifejezés a tíz legkeresettebb kifejezés közé tartozott április hónapban. A százas listán megtalálhatók még a "választási eredmények", a "választás", "jobbik", "valasztas.hu" és "lmp" szavak.

A Jobbiknak az elmúlt egy hónap során a keresések tekintetében folyamatosan sikerült maga mögé utasítania a Fideszt, az LMP-t, az MSZP-t és az MDF-et, míg az SZDSZ-re leadott keresések száma nem érte el a kimutatható értéket. A listavezetőkre leadott keresések tekintetében Vona Gábor stabilan a második tudott maradni Orbán Viktor után, akit Mesterházy Attila, Schiffer András és Bokros Lajos követ.

A választások éjszakáján minden párt iránt nagymértékben megnőtt az érdeklődés a Google keresőben, melyet valószínűleg tovább fokozott a kampánycsend meghosszabbodása, így a választók az interneten kutattak az eredmények után. A legtöbb keresés ekkor is a Jobbikra érkezett, ezt követte az LMP majd a Fidesz, míg az MSZP-t csupán fele-, az MDF-t negyedannyian írták be böngészőjükbe.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés