hirdetés
hirdetés

GVH - ismertebb lett

2007-06-22
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) idén is felmérte a lakosság, valamint a jogászok, vállalkozók és gazdasági újságírók véleményét a hivatal munkájával kapcsolatban. A Tárki kutatásából kiderült, hogy a felnőtt lakosság több mint a fele hallott már a GVH-ról, ami növekedést mutat a legutóbbi adatokhoz képest.
A GVH idén negyedik alkalommal mérte fel ismertségét a lakosság, illetve a versenyhivatali szempontból kiemelt célcsoportnak számító jogászok, vállalkozók és szakújságírók körében, valamint vizsgálta a versenyjogi ismereteket.

A kutatásból kiderült, hogy a felnőtt lakosság több mint a fele hallott már a GVH-ról, ami a legutóbb mért 2004-es adatokhoz képest 11 százalékpontos növekedést jelent. A vállalkozók körében még jobb a helyzet, hiszen szinte minden megkérdezett hallott a versenyhatóságról.

A konkrét versenyjogi ismeretekkel kapcsolatban viszont már nem ilyen jól tájékozottak a megkérdezettek. A 2004-es eredményekhez hasonlóan a magyar társadalom negyede hallott már a versenytörvényről, a többség viszont még sohasem találkozott ezzel a jogszabállyal, ugyanakkor a vállalkozók és a gazdasági újságírók körében 80 százalék feletti az ismertség.

A versennyel kapcsolatban a megkérdezettek többsége a kiegyenlített szabályozás híve: a lakosság több mint kétötöde, a jogászok fele, a vállalkozók kétharmada szerint jobb, ha a gazdasági folyamatok szabályozásában azonos mértékű az állam és a piaci verseny szabályozó hatása.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés