hirdetés
hirdetés
hirdetés

GVH - megbüntette az OTP-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa százmillió forintra büntette az OTP Bankot, mert jogsértőnek találta az egyes hitelkártyákhoz kapcsolódó kamattájékoztatását.
hirdetés

AZ OTP Bank arról tájékoztatta a fogyasztókat 2003. októberétől, hogy a hitelkártyákat „akár 45 napig kamatmentesen használhatja”. A versenytanács szerint ez a közlés azért alkalmas a fogyasztók megtévesztésére, mert arról nem adott felvilágosítást a bank, hogy a kamatmentesség csak bizonyos feltételek esetén valósulhat meg.

Az OTP Bank indokolatlannak és alaptalannak tartja a kiszabott százmillió forintos büntetést, ezért a határozat írásos kézhezvétele után a Fővárosi Bírósághoz fordul jogorvoslatért - tudta meg a Kreatív Online Korba Szabolcstól, az OTP Bank vezető jogtanácsosától. A nyilatkozat szerint a hitelkártya bevezetése óta nem érkezett panasz a bankhoz, a GVH értelmezésével szemben az ügyfelek nem vélték megtévesztőnek a tájékoztatást.

Az OTP Bank azt is kifogásolja, hogy a GVH úgy állapította meg a bírság összegét, hogy nem volt viszonyítási alapja, nem ismerte sem az OTP hitelkártyával kapcsolatos reklámköltségeket, sem pedig az abból származó hasznot.

A GVH korábban már elmarasztalta a bankot, 2005. decemberében azért szabott ki tízmillió forint bírságot, mert a személyi kölcsönről szóló kampányban a bank több fontos részletet elhallgatott.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (2 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Nekem semmi bajom az OTP-vel, minden cuccom ott van, a számlától, a magán- és önkéntes nyugdíjpénztáron át a lakáshitelig, és meg vagyok elégedve.
Voltam én erstés is, na, annál lehúzósabb, tetvesebb bankot még nem láttam. Ott tényleg nulla a szakértelem, és minden kib... szott drága. De hát az egy olyan bank,
alacsony státuszú emberekre hajt, és arra spekulál, hogy azok nem veszik észre, nem számolják ki a kis 0,xx százalékos lehúzásokat a különböző címeken.
Amúgy ebben a hitelkártya ügyben az OTP-nek igaza van annyiban, hogy az összes többi bank ugyanígy "akár 45 nap kamatmentes hitel"-lel hirdeti a kártyát, remélem, a GVH
az összeset elmeszeli.

PS.: Neked amúgy mi bajod az OTP-vel? Mit nem tudtál elintézni náluk?
#
Jónapot! Ébresztő! Csodálkozik ezen valaki? Az OTP a Magyarok rákfenéje. A leg- minimálisabb szakértelemmel bíró dolgozói vannak és a legpénzéhesebb vezetői.
Mit gondoltok mitől az OTP császár a leggazdagabb magyar? Volt már valakinek olyan ügye az OTP - vel amit gördülékenyen tudott intézni? Csodálkoznék!
Viszlát!
Szúnyog Örs
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés