hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hétfőn megválasztják a médiatanács jelölőit

Már ismert azok neve, akiket várhatóan hétfőn választ meg az országgyűlés abba az eseti bizottságba, amely a médiatanács tagjait jelöli. A Jobbik már előrébb jár: azt is tudják, kit delegál majd a delegáltjuk.

hirdetés

Megvan az az öt ember, akiknek a javaslata alapján felállhat az Országos Rádió és Televízió Testületet felváltó és egyben a közszolgálati médiát is felügyelő Médiatanács, melynek megalakulása októberben várható http://www.kreativ.hu/cikk/oktoberben_megalakul_a_mediatanacs .

Az Országgyűlés hétfőn dönt majd a médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság tagjairól. A parlamenti menetrend szerint az október 11-12-i plenáris ülésen választanák meg a médiatanács, illetve a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjait.

A jelölő testület elnöke az új médiarendszert kialakító csomag egyik benyújtója, a fideszes Cser-Palkovics András lesz. A szocialisták Mesterházy Attila pártelnököt, a Jobbik a korábban több tévécsatornán is jelentkező Pörzse Sándort, a KDNP a Magyar Televízióból érkező Pálffy Istvánt, míg az LMP Karácsony Gergelyt delegálta az eseti bizottságba. A testület tagjai a parlamenti mandátumaránynak megfelelő súlyú szavazattal határoznak majd a kérdésben.

Időközben a Jobbik már azt is nyilvánosságra hozta, hogy Pörzse kit javasol majd. Az illető Barkó Béla, a siklósi városi televízió munkatársa, aki a párt országgyűlési képviselőjelöltje volt. Novák Előd, a párt alelnöke, parlamenti képviselője elmondta: Barkó Béla mellett másokkal, köztük egy közismert televíziós személyiséggel is tárgyaltak, de utóbbi a retorzióktól tartva végül nem vállalta a jelölést. Novák állítása szerint a pártban ezután az is felvetődött, hogy senkit nem jelölnek a testületbe, a korábban a Jobbik által az Országos Rádió és Televízió Testületbe delegálni kívánt Barkó Béla azonban igent mondott.

Novák szerint elképzelhető, hogy a kormánytöbbség kizárólag a saját jelöltjeit választja meg a médiatanácsba, így érthető, ha valaki egy várhatóan sikertelen jelölés miatt nem akar „ellehetetlenülni" a munkahelyén. Mint mondta, sajátos helyzet, hogy az öt parlamenti frakció összesen négy tagot küldhet a médiatanácsba, így - hacsak valamelyik párt nem mond le a jelölésről - nehezen képzelhető el konszenzus. Ebben az esetben pedig a kormánypártok a jelölőbizottságban meglévő kétharmados többségükkel egymaguk választhatják meg a médiatanács tagjait.

Barkó Béla 30 éves és 2003 óta dolgozik a siklósi városi televíziónál, az áprilisi országgyűlési választáson a Baranya megyei 6. számú egyéni választókerület jobbikos képviselőjelöltje volt. Harkányban, az önkormányzati választáson újra jelölteti magát mint önkormányzati képviselő, valamint pártja megyei közgyűlési listáját is vezeti.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés