hirdetés
hirdetés

Húszmilliós bírság a NeoFM-nek

2011-01-13

A rádió túl sok reklámot sugároz, és negyed órás hírek helyett csak öt perces hírblokkot ad esténként. Összesen már 55 millió forintot kell fizetniük az április és október közti szabálytalanságok miatt - írja az Index.

Összesen húszmillió forintra büntette szerdai ülésén a médiatanács a Neo FM-et, amiért a kereskedelmi rádió tavaly októberben a megengedettnél több reklámot és az előírtnál kevesebb híradást sugárzott - írja az Index, az MTI-re hivatkozva.

Kiricsi Karola szerdán sajtótájékoztatón elmondta: a Neo FM a vizsgált időszakban, szeptember 1 és október 31 között egyetlen nap sem teljesítette azon vállalását, hogy este nyolc óra után tizenötperces hírműsort kell adnia. Az Index információi szerint a hírműsor átlagos hossza alig haladta meg az öt percet, vagyis nem pár másodperces baki miatt bírságolt az NMHH. A médiatanács 17 millió forint büntetést szabott ki a médiatanács, a reklámidő-túllépésért pedig 3 millió forintot.

A NeoFM ugyanezen okok miatt már összesen 35 millió forint bírságot kapott az elmúlt hónapokban, legutóbb december 22-én 25 millió forintra büntették. Akkor a médiatanács azzal érvelt, hogy a szerződés megsértésére többször figyelmeztették a rádiót, de az nem változtatott a műsorrendjén, ezért bírságolták végül meg.

A két országos kereskedelmi rádió közül a Neo FM az Est Media és azon keresztül Econet tulajdonában van, míg a másik, a Class FM, a Fellegi Tamás által alapított Infocenteré.

(forrás: Index, MTI)
hirdetés
hirdetés