hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ismét eltolták a Filmszemle időpontját

Április helyett május 5. és 8. között tartják meg a 42. Magyar Filmszemlét. A filmeket a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin Moziban és a Corvin Moziban nézheti meg.

hirdetés

A korábban februárról áprilisra áttolt 42. Magyar Filmszemlét végül május 5. és 8. között rendezik meg – tájékoztatott a szemle két főrendezője, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MKKA) és a Magyar Filmművészek Szövetsége.

Az idei filmszemlére összesen 410 filmalkotást neveztek be, ezek között a kisjátékfilmek, a dokumentumfilmek és az animációs filmek vannak túlsúlyban. Az szemle szervezőbizottságának tagjai: Hermann Krisztina, a Magyar Filmművészek Szövetségének titkára, Garami Gábor a Cinema Filmtől, Vezér Éva a Magyar Filmuniótól, Rózsavölgyi Adél és Bereczki Csaba az MKKA Nemzetközi Igazgatóságától, Kresz László, az MKKA titkárságvezetője, Durst György, az MKKA kuratóriumi megbízottja, Sós Mária, Kocsis Tibor és Ulrich Gábor.

A szemle megrendezéséhez szükséges anyagi forrást a nemzeti erőforrás miniszter a Magyar Kulturális Alap 2010-es miniszteri keretéből biztosítja. Emellett a szervezőbizottság további támogatók bevonását tervezi, mivel a miniszter által felajánlott 70 millió forint még a felét sem teszi ki a tavalyi filmszemle 160 milliós költségvetésének.

Mivel tavasszal a cannes-i filmfesztivál előkészületei zajlanak, a magyar szemlére nem tudnak meghívni külföldi újságírókat és fesztiválszervezőket.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés