hirdetés
hirdetés

Jönnek a reklámok a blog.hu-n

2008-11-10
Hamarosan megjelennek a bannerek a blog.hu felületein. A reklámhelyek felét a felhasználók, felét az Index adhatja el, a blogtulajdonosok pedig választhatnak, kérnek-e ebből a modellből.

A közeljövőben megjelennek a bannerek az eddig reklámmentes blog.hu felületein – derül ki az Index webkettes szolgáltatásait tömörítő Inda gépházblogján megjelent közleményből.

A felhasználók választhatnak: megtartják banner nélkülinek a blogjukat, vagy az oldalletöltések 50 százalékában beengedik az Index által szervezett legfeljebb két hirdetést, cserébe azért, hogy a másik 50 százaléknyi megjelenést ők értékesíthessék. Az Index-bannerek utáni bevétel az Indexet, a felhasználó szervezte bannerek díja a felhasználót illetik, bármennyi is legyen az összeg.

A reklámmentesnek megtartott blogokon is lehetőség van Etarget szöveges hirdetéseket kitenni, az 50-50 alkut választó blogok pedig emellett Google AdSense hirdetéseket is futtathatnak. Az Index nagy forgalmat generáló címlapi blogajánló dobozába viszont csak olyan blogok kerülhetnek majd ki, amelyek elfogadják a reklámok megjelenését. Ha a felhasználó szervezte hirdetések között olyan jelenne meg, amely sérti az Index üzleti érdekeit, ezidő alatt azt a blogot nem szerepeltetik majd a portál címlapján.

Az Index emellett meghívásos alapon egy harmadik lehetőséget is kínál a legszínvonalasabbnak tartott, kereskedelmileg is releváns közönséget vonzó blogoknak, akik fix havi juttatásért cserébe 100 százalékban beengedhetik az Index-szervezte reklámokat.

A Medián Webaudit statisztikái szerint az utóbbi hetek hétköznapjain a blog.hu-t is tartalmazó Inda szolgáltatásainak a fórumok nélkül 520 ezer látogatója (320 ezer egyedi látogatója) volt, amely közel az Index látogatottságával összemérhető adat.

Az Inda-projekteket érintő hír az is, hogy egy szűkszavú bejegyzésben bejelentette az eddig a háttérben készülő Indastart RSS-feedolvasó nyitóoldal fejlesztésének elnapolását.
 

Pál Zsombor

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés