hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kis dobás

Így dobjuk ki a szemetet a minisztérium szerint

Kedvesen szájbarágós hirdetéssel akarja népszerűsíteni a KVM a szelektív hulladékgyűjtést, és bár a megvalósítás nem túl kreatív, az üzenet működhet.
hirdetés

  1. Őszinte-e a hirdetés? 
  2. Kifogásolható-e a hirdetés morális vagy etikai szempontból?
  3. Különlegesen szellemes megközelítése-e egy üzleti vagy kommunikációs problémának?
  4. Javítja vagy szennyezi-e a reklámkörnyezetet?
  5. Jó vagy rossz a kivitelezés?
  6. Úttörő-e a hirdetés?
  7. Eléri-e a reklám, hogy kedvem legyen vele üzletelni?

Végre elérkeztünk oda, hogy megjelent Magyarországon is az első, szelektív hulladékgyűjtést ambicionáló edukációs kampány, négy külön reklámfilmmel és egy online hirdetéssel. Az üzenet feltétele ugye, hogy legyen lehetőség szelektíve hulladékot gyűjteni, nevezetesen találjunk szeparált kukákat is a városban. Ez már létezik, jobb későn, mint soha, örüljünk tehát a magasztos célnak és a magasztos céllal készült hirdetésnek egyaránt – aztán felejtsük el ezt a célt, és koncentráljunk a kreatívkoncepcióra.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) azt gondolta: ha elmondja, hogy a csúnya, mindent elnyelő fekete kukán kívül vannak amolyan aranyosan színesek is, amelyek ráadásul sokkal jobban vigyáznak a környezetre, akkor az ember alig várja, hogy használja is ezeket. A szpotok meglehetősen egyszerű kreatívötlete szerint a fekete kuka többé nem fogadja be a vegyes hulladékot, egyenesen kirepíti a szemetet, hogy az környezetbarát átmeneti otthonában landoljon. Nem mondható tehát az ötlet sem különösen szellemesnek, sem pedig egyedinek – konkrétan egy középiskolai kommunikációs szakkör szintjén van –, de ezzel abba is hagyom a kekeckedést, mert a hirdetések szerintem pontosan ettől a bárgyúságtól működnek. Olyanok, mint a beszélő villanyórás reklámok a nyolcvanas években: oktat, magyaráz, akár a jó tanár. A film kivitelezése sajnos túlzottan sterilre sikeredett, mintha egy stúdóban játszódna.

A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő reklámfilmek elérik a céljukat. Kitűnnek a reklámfolyamból, jól szájbarágják az üzenetet. Különösen jó elem a kuka fedelének kinyílása, ami eléggé képszerű ahhoz, hogy az embernek a szemét kidobása közben eszébe jusson egy pillanatra a hirdetés, és elgondolkozzon a világ és saját maga sorsán.

Osztályzata: 4 alá

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés