hirdetés
hirdetés

MAKSZ - felmérte a BTL-piacot

2006-12-07
A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének (MAKSZ) becslése szerint 50 és 70 milliárd forint között lehet a magyarországi BTL-piac értéke.
A karácsonyi rendezvényszezon beköszöntével a megsokasodott megrendelői, valamint ügynökségi oldalról érkező megkeresések ösztönözték a MAKSZ-ot arra, hogy felmérést készítsen a rendezvényszervezési díj piaci átlagának megállapítására, mely szerint a rendezvényszervezés munkadíjának átlagos mértéke a rendezvény költségeinek 15-25 százaléka között mozog.

A BTL terület ügynökségvezetőinek megkérdezésével lezajlott felmérésből az is kiderült, hogy a rendezvényszervezési feladatok díját a leggyakrabban jutalékos rendszerben állapítják meg. Kiderült az is, hogy az ügynökség szervezési és lebonyolítási feladatainak elvégzéséért a megrendelők átlagosan a rendezvény költségeinek 15-25 százalékát fizetik ki az ügynökség munkadíja gyanánt.

A szervezet szintén tagcégeivel közösen tett kísérletet a hazai BTL-piac nagyságának megbecslésére. Ennek apropója az volt, hogy túlzónak tűnt az egyes források által százmilliárd forintos becslés. A MAKSZ így tagügynökségei és az ügyféloldal megkérdezése után 50 és 70 milliárd forint közötti értéket tart reálisnak.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés