hirdetés
hirdetés

Merész újító-díj a Wamp alapítójának

2010-02-03
Matheidesz Rékát, a Wamp alapítóját és Perger Pétert, a Netpincér.hu kitalálóját is díjazta az Ernst & Young. Az év üzletembere Bodrogai Ferenc, a Forest Papír tulajdonosa lett.

Hetedik alkalommal adták át vasárnap az Ernst & Young üzleti elismerését, az Entrepreneur of The Year, vagyis Az év üzletembere díjat. Minden évben egy bizottság választja ki a díjazottakat egy nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésnél figyelembe veszik a pályázó által vezetett társaság eredményét, a stratégiai szemléletet, a személyes integritást, a kockázatvállalási hajlandóságot, a nemzetközi hatást és az innovációhoz való hozzáállást is.

Ezek alapján az év üzletemberének 2009-ben Bodrogai Ferencet, a Forest Papír tulajdonosát és ügyvezető igazgatóját választotta. Az év üzletembere díj kiírásának megfelelően Bodrogai Ferenc képviseli idén Magyarországot az Ernst & Young „World Entrepreneur Of The Year” gáláján Monte Carlo-ban, ahol az egyes országok fődíjának nyertesei versengenek a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó címért.

 A „Merész újító” címet a 2006-ban indított Wamp (Wasárnapi Művészeti Piac) egyik alapítója és ügyvezetője, Matheidesz Réka kapta. A Wamp céljaként azt határozták meg, hogy egy olyan újfajta együttműködési modellt hozzanak létre Magyarországon, aminek alapja a tervezők, a gazdasági szereplők és a nagyközönség közötti összefogás. Jelenleg a művészeti piacnak 500 magyar tervezőtagja van, akiknek a vállalkozás vásárokat szervez, képviseli őket nemzetközi kiállításokon és versenyeken, valamint menedzseli is őket.

A „Jövő ígérete” a NetPincér.hu kitalálója, Perger Péter lett. A NetPincér egy olyan internetes ételrendelési oldal, amely összefogja a házhoz szállító éttermek listáját. Perger Péter 2000 nyarán indította el a site-ot, 2004-ben pedig megkezdték a regionális terjeszkedést: jelenleg nyolc országban üzemelteti a gyűjtőportálját (Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban).

A „Példakép” különdíjat Tóth József Péter, a mára országszerte 82 mintaboltból álló Lipóti Pékség alapítója, és a mai napig operatív irányítója nyerte el.

„Az év üzletembere” díjat tavaly a Sziget alapítója és az Est Media Group résztulajdonosa, Gerendai Károly kapta.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés