hirdetés
hirdetés

MTV - letiltja a kézilabdadöntőket

2008-04-24
A Magyar Kupa-döntő brutális jelenetei miatt a Magyar Televízió (MTV) nem közvetíti a férfi kézilabda-bajnokság döntőit – jelentette be Schulek Csaba, a köztévé sportfőszerkesztője.
„Elfogadhatatlanok a kézilabdában elharapódzott sportszerűtlen megnyilvánulások, és annak is véget kell vetni, hogy az erőszakos játéknak nincs következménye. A közszolgálati MTV a maga részéről levonta a konzekvenciát: nem ad teret sport helyett brutalitásnak a képernyőn" – indokolta Schulek Csaba sportfőszerkesztő, hogy az előzetes tervekkel ellentétben miért nem közvetíti a csatorna a férfi kézilabda-bajnokság döntőit.

A sportfőszerkesztő szerint az M1-en közvetített Magyar Kupadöntő április 20-i Szeged-Veszprém meccse „nem volt méltó sem a kézilabda, sem a magyar sport, sem a Magyar Televízió értékrendjéhez", és „a vezető nemzeti közszolgálati tévé nem asszisztálhat a sport megbecstelenítéséhez".

Sporttudósítások szerint a főleg külföldi játékosokkal felálló két csapat közti kupadöntőn ütésekkel és letaglózásokkal teli „érthetetlen mészárlás" folyt a pályán. A kupát egyébként a szegedi csapat nyerte.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés