hirdetés
hirdetés
hirdetés

MTV - vitatott szerződések

Az Magyar Televízió (MTV) kuratóriuma vitatja a köztévé egyes nagy értékű szerződéseinek részleteit: szerintük a társaság megsértette a médiatörvényt, így most előterjesztés készül a lehetséges lépésekről. Az MTV cáfol, és várja a jövőre nézve is megnyugtató döntést.
hirdetés
„Felkértük Czeglédi Lászlót, a kuratórium elnökét, készítsen előterjesztést arról, mi a teendő” – sejtette a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Szabó László, az MTV kuratóriumának Fidesz-delegálta tagja, hogy szankciók lehetőségét vizsgálják a köztévé vélt törvénysértése után.

A kuratórium és az MTV felügyelőbizottsága (FB) azt kifogásolják, hogy a csatorna öt olyan 300 millió forint fölötti értékű szerződést is kötött tavaly, amelyeket a kuratórium elnökségének is jóvá kellett hagynia. Ezek a lap szerint a Csináljuk a fesztivált!, Az örökös, A társulat című műsorokról, a 24 című filmsorozatról, illetve egy műszaki eszközbeszerzésről szóltak.

Az MTV szerint azonban minden megfelelően történt: a köztévé sajtóosztálya a Kreatív Online-t úgy tájékoztatta, hogy a FB több – esetenként eltérő partnerekkel, tárgyban vagy különböző években született – szerződést is egybeszámít, a médiatörvény azonban nem ír elő ilyesmit. A szerződések ügyében április eleje óta zajló vitát a köztévé kérdésünkre egyelőre nem kívánta bővebben kommentálni. Földváry Mónika, a sajtóosztály vezetője szerint „az MTV abban érdekelt, hogy törvényes úton, a kuratóriumban szülessen meg egy jogilag és szakmailag egyaránt megalapozott döntés, amellyel a jövőben elkerülhetők lesznek a hasonló viták”.

A Magyar Hírlap közlése szerint a kuratórium azt is megállapította, hogy a 2006 és 2007 októbere között született egymillió forint fölötti értékű szerződések négyötöde szabálytalan volt. A köztévé tájékoztatása szerint ezt az FB jelentette ki az összes, 4985 szerződés közül 155 darab vizsgálata után, és arra vonatkozott, hogy noha a belső szabályok szerint szerződéskötési eljárás kezdete után legfeljebb 40 napon belül meg kell kötni a megállapodásokat, ez nem minden esetben történt meg. Az MTV közleménye arra hívta fel a figyelmet, hogy ez nem jelent jogsértést, és anyagi sérelemmel sem járt a cég számára. A köztévé ugyanakkor áprilistól havi tájékoztatást ad az újabb szerződésekről a kuratórium számára, és 40-ről 30 napra csökkentette a saját magának adott szerződéskötési határidőt.

A vitáról, a készülő előterjesztésről és az MTV lépéseiről a Kreatív Online természetesen a köztévé kuratóriumának elnökségét is meg szerette volna szólaltatni, ők azonban a Kreatív Online többszöri megkeresésére sem reagáltak.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés