hirdetés
hirdetés
hirdetés

NHH - újraszámolás a multiplex tenderen

Nem született hétfőn eredmény a földi digitális műsorszórásra kiírt pályázaton, mert az Országgyűlés illetékes bizottsága a pontok újraszámítását kéri a kiíró Nemzeti Hírközlési Hatóságtól (NHH). A Napi Gazdaság szerint a hatóság az Antenna Hungáriát (AH) tartja befutónak a tévés és a rádiós tenderen is, míg az utóbbin a politikusok egy része a Magyar Rádiót (MR) favorizálnák.
hirdetés
Mint arról a Kreatív Online beszámolt a digitális műsorszóró hálózatok üzemeltetésére négy ajánlat érkezett az NHH-hoz: az AH a tévés és a rádiós hálózat üzemeltetéséért is indult, rajta kívül pedig a szlovák TRI R műsorszolgáltató vállalat Digital Broadcasting nevű projektcége és az MR adott be ajánlatot – előbbi a tévés, utóbbi a rádiós pályázatra.

A várakozásokkal ellentétben azonban hétfőn nem született eredmény a tenderen, mert az Országgyűlés ad hoc bizottsága alaki és pontszámítási kifogások miatt átdolgozásra visszaküldte a pályázat eredményére tett javaslatát az NHH-nak.

A lap úgy tudja, hogy a hatóság a televíziós és a rádiós multiplexek üzemeltetésére az AH-t látná nyertesnek, míg a politikusok egy része a rádiós pályázaton a közrádiót favorizálná.

A következő időszak ezért újraszámolás helyett inkább időhúzásra szolgál, ha viszont a parlament ezt követően sem fogadja el az NHH ajánlatát, akkor a hatóság nem tehet mást, mint eredménytelennek nyilvánítja a pályázatot.
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés