hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORTT - minősített

Országos tévécsatornává minősítette az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Spektrum, a Filmmúzeum, a Viasat3 és a Sport1 adókat. A döntés azt jelenti, hogy a csatornáknak ezentúl napi hírműsort kell sugározniuk - tudtuk meg a testület szóvivőjétől, Vékony Évától.
hirdetés
Az Index úgy tudja, hogy az ORTT tavaly decemberben indított vizsgálatot hat adó ügyében, ezek közül a Hír Televízió már február végén országos vételkörzetű lett. A Spektrum, a Viasat3, a Filmmúzeum és a Sport1 csatornákról most döntött a médiahatóság, a Viva és az HBO minősítésével kapcsolatban pedig hamarosan elindul a közigazgatási eljárás.

„A médiatörvény szerint minden országos csatornának összefüggő húszperces hírműsort kell sugároznia főműsoridőben” - mondta el kérdésünkre Vékony Éva szóvivő. A döntés szerint tehát hamarosan hírműsor lesz az országos minősítést kapott csatornákon. Mint megtudtuk, az adóknak nem kötelező a hagyományos hírműsorokhoz igazodni, hanem közölhetnek a csatorna profiljához passzoló információkat is. Vagyis a Filmmúzeum a főműsoridő húsz percében kulturális híreket sugározhat, míg a Sport1 hírműsora foglalkozhat kizárólag a sporttal.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés