hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORTT – kerekasztal-beszélgetés a valóságshowkról

Kerekasztal-beszélgetésre hívta Körmendy-Ékes Judit, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke a kereskedelmi televíziók vezetőit a valóságshow-k miatt kialakult viták tisztázása érdekében.
hirdetés
Korábban ugyanis a médiahatóság közel hétmillió forinttal megbírságolta a tv2-t, mert a Big Brother kora esti adásaiban többször is megsértette a médiatörvény előírásait. A médiahatóság döntését azzal indokolta, hogy a show-ról naponta sugárzott összefoglalókban a szexualitás öncélú bemutatása ártalmas a kiskorúak személyiségfejlődésére.

Körmendy-Ékes már a bírság bejelentése után közölte, hogy személyesen akar egyeztetni a kereskedelmi tévék vezetőivel, mert a bírságoknak nincs igazi visszatartó erejük. Kereszty Gábor, a tv2 vezérigazgatója elmondta, hogy fellebbeztek a döntés ellen, és a bírságot egyelőre nem fizetik be. Az ORTT által kifogásolt jelenetekkel kapcsolatban Kereszty úgy vélte, hogy csak egyszer - amikor Évi meztelenül táncolt - hibáztak azzal, hogy a kora esti műsorban levetítették a jelenetet.

Kereszty azt is közölte, hogy a továbbiakban jobban odafigyelnek majd arra, hogy milyen jelenetek kerülnek az esti és milyenek az éjszakai adásba. Az ORRT a személyiségi jogok védelmében továbbá kezdeményezte, hogy a francia példát követve napi egyórás kameramentes időszakot vezessenek be a kereskedelmi televíziók valóságshow-ikban, hiszen ha egy ember egész napját kamerák rögzítik, az az emberi méltóság súlyos csorbulásához vezet.

Kereszty Gábor az ORTT-felvetésére reagálva elmondta, ha a médiahatóság ragaszkodik hozzá, akkor a kérést teljesítik. A kerekasztal-beszélgetés végeztével az ORTT elnöke, Körmendy-Ékes Judit hivatalos megbeszélést kezdeményezett a televíziók képviselőivel.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés