hirdetés
hirdetés

Öt cég vesz részt az MTV technológiai tenderén

2009-03-26
A formai és alkalmassági feltételeknek korábban megfelelt cégek mindegyike benyújtotta ajánlatát a Magyar Televízió (MTV) pályázatára, ahol az új, óbudai székház legszükségesebb technikai eszközeinek beszerzését hirdették meg. Az MTI szerint öt társaság van versenyben.

Az adáslebonyolító rendszerre, távközlési és technikai központra, hang-, valamint intercom-rendszerre, továbbá különböző kiegészítő és segédanyagok beszállítására kiírt, gyorsított meghívásos eljárás feltételeinek az Albacomp RI az AudMax Broadcast, a Navigator Informatika, a Rexfilm és a Studiotech Hungary részvételi jelentkezését fogadták el az MTV szakemberei.

Az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége február 11-én döntött úgy, hogy köztévé egy legszükségesebb berendezésekre szorítkozó közbeszerzési eljáráson szerzi be az új székház egyes eszközeit, miután az előző nap lejárt határidőig egyetlen ajánlat sem érkezett a teljes felszerelésre.

Egy név nélkül nyilatkozó testületi tag a döntéshozatal után azt közölte az MTI-vel: maximum nettó 1,2 milliárd forintból szerzik be a két éve még 6-8 milliárdosra becsült beruházás azon elemeit, amelyek nélkül nem tudnák elkezdeni a normális működést az óbudai új székházban; azt tervezik, hogy egy központi kapcsolótermet és egy adáslebonyolítót szereznek be ilyen módon.

Két nappal később úgy nyilatkozott Medveczky Balázs, az egy éve elnök nélkül működő intézmény ügyvezető alelnöke, hogy április közepére lezárulhat a közbeszerzési eljárás.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés