hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pénzügyi zavarai miatt adja el az Econet az Externetet

A gazdasági recesszióra hivatkozva eladja az Econet az Externetben birtokolt 76 százalékos tulajdonrészén. A vevő az Antenna Hungária és a Danubius korábbi vezére által vezetett tőkecsoport.
hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A recesszió a vártnál jobban érinti az Econet minden üzletágát, ezért a cégcsoportnak az év folyamán az árbevételen felüli finanszírozásra lehet szüksége – írja a HWSW informatikai portál a cégcsoport sajtóközleményére hivatkozva. Ennek érdekében az Econet eladta az Externet internetszolgáltatóban birtokolt 76 százalékos tulajdonrészét az Antenna Hungária és a Danubius Rádió egykori vezérigazgatója, László Géza által vezetett tőkecsoportnak.

Az Econet bankhitel-állománya az elmúlt években a terjeszkedés miatt a tízszeresére nőtt, és megközelíti az egymilliárd forintot. A körülmények miatt az Econet „ésszerű feltételek mellett” nem juthat további bankhitelekhez, és a hitelek kamatfeltételei is kedvezőtlenebbé váltak.

A HWSW megkeresésére az Externet elnök-vezérigazgatója, Pórffy András elmondta, hogy a befektető a cég jelenlegi menedzsmentjével tervezi a folytatást, és újabb erőforrások bevonásával az Externet piaci pozícióját is erősíteni kívánja. Mindemellett a László Géza vezette befektetői csoport szakmai és kapcsolati tőkét is hoz a vállalatba.

(forrás: HWSW)
hirdetés

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés