hirdetés
hirdetés
hirdetés

Philip irányíthatja az m1-et

Rákay Philipet az M1, Süveges Gergőt pedig az M2 vezetőjévé nevezte ki Medveczky Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója.

hirdetés

Rákay Philip és Süveges Gergő újonnan kinevezett vezetők a közszolgálati televízió két csatornájának programjáért felelnek, az ő feladatuk lesz az átalakuló csatornák új profiljának megteremtése - derül ki a Magyar Televízió (MTV) sajtóanyagából.

Eszerint szeptembertől a Rákay Philip vezette M1 általános információs és szórakoztató csatornaként működik tovább, így ezen a csatornán hír- és hírháttér-műsorokat, politikai és közéleti elemző-, szolgáltató és vitaműsorokat, valamint filmeket és szórakoztató produkciókat láthatnak a nézők.

Az M2 ősztől a 3-17 éves korosztály csatornája lesz, azzal a küldetéssel, hogy felélessze a hazai gyermek- és ifjúsági műsorgyártást. A csatorna a hagyományos tévéműsorok mellett internetes tartalmat is gyárt majd. A közlemény szerint az M2 vezetésével megbízott Süveges Gergő marad a köztelevízió műsorvezetője, és a következő hónapokban átmenetileg folytatja munkáját a Ma reggel című műsorban is.

A vezérigazgató elvárásai 

Medveczky Balázs a közlemény szövege szerint azt várja Rákay Philiptől, hogy „irányításával a nemzeti főadó újra Magyarország mértékadó és kiegyensúlyozott információs csatornájává váljon, nézettsége pedig minden célcsoportban stabilizálódjon”. Süveges Gergőt pedig azzal a feladattal bízta meg az MTV vezérigazgatója, hogy „magas színvonalú műsorokkal töltse meg az új csatornát, hogy az a kereskedelmi gyermekcsatornák minőségi riválisa legyen, és rövid időn belül a gyermekek és fiatalok első számú médiaplatformjává válhasson” – áll az MTV közleményében.

Rákay Philip
Rákay Philip 1972-ben született Rákay Kálmán néven. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, esztétika szakon szerzett diplomát. 1992-ben megnyerte a Magyar Televízió Műsorvezető kerestetik című vetélkedőjét. 1997-ben egyik alapítója a Z+ magyar zenecsatornának. 2002 nyarán részt vesz a HírTv létrehozásában és elindításában. 2001-ben „a fiatalok jogaiért, élethelyzetük jobbításáért” végzett munkájáért miniszteri elismerésben részesült.

A televíziózás mellett éveken keresztül különböző tévécsatornák, nagyvállalatok, cégvezetők és politikusok stratégiai, kommunikációs főtanácsadója, valamint médiatrénere volt. Közszolgálati szerepvállalásával egy időben, cégeiben betöltött tisztségeiről lemondott, tulajdonrészeitől megvált.

 

Süveges Gergő
Süveges Gergő 1976-ban született, első, magyar szakos diplomáját az ELTÉ-n szerezte. 1998-ban a Duna Televíziónál kezdte pályáját, ahol a vallási műsoroknál dolgozott.

2001-ben lett a Magyar Televízió munkatársa, ahol először a Híradót vezette, majd 2008-tól a Nap-kelte, 2009-től a Ma reggel műsorvezetője lett. 2010-ben az országgyűlési választások műsorvezetői teljesítményéért MTV Nívódíjban részesült.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés