hirdetés
hirdetés
hirdetés

Rasszista, rasszista, rasszista?? (második rész)

Ha egy rasszista ember meglátja a Peugeot reklámot és annak indiai szereplőjét, szerintem, nem kineveti, hanem felháborodik, hogy miért kell még a TV –ben is szinesbőrüeket néznie. Egy antirasszista örül, mint ahogy én is, hogy végre szerepelhet színesbőrü is a hirdetésekben!
hirdetés
Sokkal mélyebb rasszizmust látok a Ferrero reklámban, ahogy a fehérruhás, fehérbőrű gazdag nő, beszáll a hatalmas, drága autójába és így szól a sofőrnek: „Úgy nassolnék valamit!” Úgy tudom, hogy a 60 –as évekig, fekete bőrű, csak kizárólag inast, sofőrt, vagy szobalányt játszhatott…(ebben a hirdetésben még a sofőr is fehér)

Láttunk már olyan reklámfilmet, amiben gazdag, jómódú színes bőrű szerepel, nagy kocsival, vagy házzal? Olyat, ami azt tükrözi, hogy Ő is megteheti? Nem!

Felhozhatnék rengeteg példát arra, amikor a fehér embereket állítják jobb helyzetbe, színes bőrűek helyett… Miért van így? Valószínűleg azért, mert a fogyasztók nagyobb százaléka szívesebben nézi a fehér embert a képernyőn, mint a színes bőrűt!

EZ a rasszizmus!

A Peugeot, illetve az Euro RSCG szerintem nem rasszista meggondolásból készítette ezt a hirdetést, hanem toleranciából! Más cégek nem merik bevállalni, mert félnek a rasszista fogyasztók eltávolodásától és átpártolásától!

Utolsó kérdésem: Ha ugyanez a hirdetés fehér emberekkel készült volna, akkor nem nyavalyogna senki! Miért?

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés