hirdetés
hirdetés
hirdetés

Régiós macera

A Sport Szelet magyar gegje

Először készült olyan Sport Szelet-film, amelyet magyar kreatívok alkottak, és igazi magyar Sport Szelet szerepel benne, trükk nélkül. Marokkóban, külföldi stábbal forgatta a Young & Rubicam a Sport Szelet legújabb, a korábbi filmek gegsorozatát folytató epizódját.
hirdetés
Marokkóban forgatta a Young & Rubicam a Sport szelet filmek legújabb epizódját. A Sport Szelet háromnapos marokkói forgatása során sok időt vett el a régiós változatok elkészítése, mivel a szpot magyar, román, bolgár, valamint litván-lett változatban készült.

A Magyarországon közkedvelt, humoros Sport Szelet-filmek korábban küföldön készültek, ez az első alkalom, hogy nem adaptációt láthatnak a hazai nézők. Az eddigi filmek egy skandináv termékre készültek, és számítógépes utómunkával került a Sport Szelet a képre. A sportszerepben tetszelgő „Freddy”-nek elnevezett figura ismét lesújtó kalandot él át a rasztával való találkozásakor, aki a Sport szelet pozitív energiájától felbuzdulva megint segíteni próbál, de mivel félreérti a szituációt, próbálkozása balul üt ki.

A szpot előkészületei már tavaly nyáron elkezdődtek, a forgatást szeptemberben vezényelték le. Az ötlet megvalósítására jelentkezők közül voltak olyanok, akik hazai keretek között, műteremben, green- vagy blue-boxban képzelték el a felvételeket. Mivel a korábbi filmek eredeti és érdekes külső helyszíneken játszódtak, a műtermi forgatás gondolatát elvetette az ügynökség. Marokkó mellett több érv is szólt. Elsősorban a produkciós cég rendezője, a Németországban élő, marokkói származású Munir Abbar helyismerete, másodsorban az afrikai ország fényviszonyai. A külső helyszínt indokolta, hogy a filmben szereplő hőlégballonnak mindenképpen repülnie kellett.

A tengerszint feletti 2000 méter magasságban zajló forgatási helyszínen a szél és a nyomásértékek miatt a ballon gyakran nem tudott a levegőbe emelkedni. A helyszínen több daru segítette a munkát. Az egyik több emelet magasságába emelte a ballonkosarat, a többiben a világítás és a kamera kapott helyet. A focus-puller a földön, a kontrollmonitort nézve, távirányítással kezelte a kamerát.

A film utómunkálatai Németországban folytak, így az is ott készült, amikor számítógépes utómunkával borították a ballont a fára. Freddy már nem volt ilyen szerencsés, hiszen több emelet magasból, feszítőkötelek segítségével, erőből húzták rá vele együtt a kosarat a fára.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés