hirdetés
hirdetés

RTL, Duna - nem lesz választási reklám

2008-02-08
Az RTL Klubon és a Duna TV-n sem lesz a március 9-i népszavazás előtt választási reklám – írja az Index. A Kreatív Online úgy tudja, hogy a TV2 csatornán várhatóan lesznek fizetett politikai hirdetések.
A Duna Televízió nem sugároz választási reklámot a március 9-i népszavazás előtt, közölte Szeles Pál szóvivő. A csatorna a médiatörvényre hivatkozik, ami szerint tilos politikai hirdetést sugározni külföldre irányuló műsorszolgáltatásban. A szóvivő szerint, ha az Országos Választási Bizottságtól (OVB) igény érkezik közérdekű közlemény sugárzására, annak helyt adnak.

A kampány politikai hirdetései nem lesznek láthatóak az RTL Klub képernyőjén sem, a csatorna vezetése ugyanis úgy döntött, hogy egyik párttól sem fogad be választási hirdetéseket ebben az időszakban.

Lesznek viszont fizetett politikai hirdetések az MTV mindkét csatornáján, azzal a megkötéssel, hogy a Nap-kelte műsorába eső helyeket a produkciót készítő és szállító - reklámidő-átengedéssel fizetett - cég értékesíti. A maximum félperces reklámfilmekből az egyes csatornán reggel kilenc és délután négy között kettőt-kettőt, míg a többi öt idősávban egyet-egyet tehet közzé naponta egy hirdető, amely a tarifaárból főműsoridőben 60, azon kívül 80 százalékos kedvezményt kap.

A Kreatív Online a TV2-től megtudta, hogy nem hoztak olyan döntést, ami korlátozná a politikai hirdetéseket, vagyis a pártok választási hirdetései feltűnhetnek a csatornán.
(forrás: Index, Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés