hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szexis nyuszik

Az Axelero virtuális kalandozásai

Az Axelero új, Semmi sem lehetetlen című szpotja nem számítógépes kütyükkel operál, hogy bemutassa az ADSL előnyeit. Helyette érzéki húrokat pengetve próbálja megragadni a virtuális világ megfoghatatlan lényegét.
hirdetés
Az Axelero új szpotjának munkálatai ugyanúgy indultak májusban, mint bármelyik másik hirdetésé, de az alaptörténet – a szokásoktól eltérően – képről képre, színről színre alakult ki végül. Az ügyfél-ügynökség párhuzamos agymunkáját meglepő módon a rendezői instrukciók vezették, és nem pedig fordítva.

A pikáns történetfüzérből álló élményfilmekben dimenziókat ugrik a néző. A realitásként ábrázolt virtuális világ minden eleme különbőző weboldalak allegóriája. A helyszínváltások egy-egy egérkattintásnak felelnek meg, és a kalandozások közben a félkész weboldaltól a felugró pop-up ablakon át a rossz klikktől az erotikus site-okig minden felbukkan a filmben.

A helyszínek közötti ugrásokat trükkök nélküli natúr vágások jelenítik meg, ugyanakkor a forgatott képeket számtalan trükk egészíti ki. A műteremben felépített irodai díszlet feketével kitakart kellékei helyére a képet számítógéppel készítették el, és számítógépen igazítottak az ellenfényes tükröződéseken is. Mesterséges megoldás a fényreklámok villódzása is csakúgy, mint az under construction (azaz fejlesztés alatt) filmjelenet is.

A végső irodai jelenetnél egy toronyház üvegfelületéről visszatükröződő napfény szórja ellenfénynyel a szobát. A felvételeknél a napfényt a kamerával szemben, a fekete háttérben magányosan álló erős lámpa helyettesítette, ezt a fényforrást használva építették fel a grafikusok a számítógépes hátteret, a díszletelemek fény-árnyék hatásait pedig trükk segítségével egészítették ki.

A történet és a szereplő állandó mozgása miatt a jeleneteket fix kameraállásokból filmezték, csupán a sztori elején és végén van egy minimális kameramozgás. A közeledő, illetve távolodó kameramozgás az utazás elejét és végét jelenti. A jeleneteket összekötő vágások, valamint a zene ritmikusan tagolja a szpotot. A hektikusan induló történet a film végére érthető lesz: egy bekapcsolt monitor hírül adja, hogy a virtuális sebességélményhez ki sem kell mozdulni otthonról.

A szpot készítői korántsem álszemérmesek, természetes módon emelték be a sztoriba az erotikát, amely a koncepció szerint nem más, mint az internet mozgatórugója. A jelenetek felvételein határozottan tapintható volt az erotika: a ledéren öltözött statisztalányok répatartásán a rendező olykor kézzel igazított egyet.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés