hirdetés
hirdetés

Tervezési pályázat a Chevrolettől

2011-03-31

Young Creative Chevrolet néven hirdetett tervezesi pályázatot a Chevrolet. 15 magyar felsőoktatási intézményből lehet nevezni. 

15 magyar felsőoktatási intézményből pályázhatnak az alkotni vágyó diákok a Young Creative Chevrolet elnevezésű versenyen divat, fotó, grafika, videó és zene kategóriában.

A pályaműveket az idén 100. születésnapját ünneplő autómárkára és annak múltjára összpontosítva kell elkészíteniük a versenyzőknek. Míg a divat kategóriában egy időtlen, klasszikus értéket képviselő retróruha megálmodásával kell készülniük a pályázóknak, addig a fotósoknak a márka 100 évét kell belesűríteniük egyetlen képbe. A grafikus pályázatra jelentkezőknek egy emlékposzter elkészítése a feladat, amely azt tükrözi, hogy mennyire messze jutott a Chevrolet az elmúlt száz évben. A mozgókép és a zenei pályázat a születésnapi partik hangulatát igyekszik megidézni, így videó kategóriában egy születésnapi meghívó elkészítését, zene kategóriában pedig születésnapi dal komponálását várják az alkotóktól. A műveket először hazai zsűri bírálja, majd a kategóriák győztesei részt vehetnek az európai döntőn.

A Chevrolet Magyarország összesen 10 ezer euró díjat ad át, az európai döntőben pedig közel 3000 eurót osztanak ki az első három helyezettnek. A pályamunkák leadási határideje május 1-je, éjfél.

A jelentkezők online szakmai konzultációkon tehetik fel kérdéseiket Mojzes Dóra divattervezőnek, Misetics Mátyás fotóművésznek, Fodor Tamás grafikusnak, Balogh Balázs médiadesignernek és Alpár Balázs zeneszerzőnek, ehhez április 11-ig a www.ycc-hungary.info oldalon kell regisztrálniuk.

A pályázatra azon felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhetnek Magyarországról, melyeknek oktatói március 29-ig visszaigazolták az intézmény diákjainak részvételi szándékát.

A zsűri:

Szénássy Alex, a Laboratory Ideas kreatívigazgatója
Kókai Beáta, a Chevrolet Magyarország marketingvezetője
Kaszás Zoltán, a Chevrolet Magyarország pr-igazgatója
Lakatos Sándor, divattervező
Merényi Dávid, fotós
Veiszer Alinda, műsorvezető
Zságer Balázs, zenész, zeneszerző

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés