hirdetés
hirdetés

Tetszettek a zsűrinek a pandák

2011-10-06

Az egycsatornás kategóriákban eddig szerzett 15 döntős hely mellé multicsatornás kategóriákban újabb három magyar munka sorakozott fel. Így a 74-ből összesen 18 nevezésünk lett shortlistes az idei Golden Drumon. Pontosan ugyanannyi, mint tavaly.

Egy híján ugyanannyi nevezést küldtek be a magyarok idén  a Golden Drum nemzetközi reklámfesztiválra, mint tavaly, és pontosan ugyanannyi döntős helyet szereztek. Az esélyek azonban valamivel jobbak: az összes nevezés száma ugyanis körülbelül hetvennel csökkent az egy évvel ezelőtti 1562-höz képest, így kevesebb a vetélytárs is. A csütörtökön kihirdetett multicsatornás kategóriákban a már korábban megszerzett 15 döntős hely után még hármat szereztek a magyar ügynökségek, így legjobb esetben 18 dobverőt hozhatunk haza idén.

Az egyik elég nagy esélyes csütörtökön az Akció 360 lett, amely ugyan csak egyetlen pályázattal, a WWF legzöldebb szórólap-kampányával indult harcba, azt viszont összesen négy kategóriában indította, és a munka három döntős helyet meg is szerzett. Szintén új döntős helyet szerzett a második legtöbbet nevező DDB Budapest, amely az egycsatornás, új és innovatív kategória után a multicsatornás szekcióban is shortlistre jutott a McDonald’s Everyone saves for something-gel.

A multicsatornás szekció öt kategóriájának csütörtökön kihirdetett shortlistjén egyébként összesen 36 nevezés szerepel, és ebből úgy tűnik, Kelet-Európa visszahódította magának a fesztivált. Eltűntek a fesztivált tavalyelőtt eluraló nagy, nemzetközi ügynökségek nyugati és dél-amerikai irodái, Románia ezzel szemben hat, Oroszország és Lengyelország öt-öt, Törökország pedig négy shortlistes helyen szerepel a legfrissebb, 36-os listán. A Cannes-ban két Grand Prix-t is bezsebelő román kampány, a Kandia Dulce American Rom pr-kategóriában és direkt kampány kategóriában is ott figyel a döntőben.

Az újabb hazai döntősök

II. Multicsatornás szekció

R. Direkt kampány

Akció 360: A világ legzöldebb szórólapja
Megbízó: WWF

S. Digitális kampány
Nincs magyar döntős

T. Események
Nincs magyar döntős 

U. Public relations
Nincs magyar döntős

V. Innovatív kampányok

Akció 360: A világ legzöldebb szórólapja
Megbízó: WWF

DDB Budapest: Everyone Saves For Something
Megbízó: McDonald’s Magyarország

A korábbi hazai döntősöket itt tekintheti meg!

Lausek Esther

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés