hirdetés
hirdetés

Újabb díj Szőke kapitánynak

2008-09-19
A UPC-nek készített Szőke-Badár reklámsorozat kapta a legjobb stratégiai ötletnek járó Arany Dió díjat. Az elismerést a Brandfestival konferencia esti gáláján adta át Alexander Brody, a zsűri elnöke és Domokos Szilárd, a díj egyik ötletgazdája.

Ahogy korábban megírtuk, a hatodik alkalommal megrendezett Brandfestival konferencia idén először egy kommunikációs szakmai versennyel is kiegészült. Az Arany Dió díj a legjobb stratégiai ötletért járt, „amelyből sugárzik az újító szándék és a távlatokban való gondolkodás”. Az elismerést a UPC kapta a Szőke András és Badár Sándor főszereplésével futó kampánysorozatért, amelyet a Laboratory Ideas készített.  

A zsűri három lépcsőben választotta ki a nyertest. A harminc alkotás közül, amelyeket a hazai médiaipar ötven legbefolyásosabb szakembere ajánlott a figyelmébe, a Marketing & Média szaklap szerkesztőbizottsága kiválasztotta a shortlistre kerülő öt munkát, majd a három legjobbat. Az Arany Dió mellett ugyanis kiosztották az Ezüst Diót is, amelyet a Magyar Telekom hozott el a „Többet kellene beszélgetnünk” szlogent viselő kampányával, illetve a Bronz Dió, amelyet az Ökopannon szelektív hulladékgyűjtésre buzdító plakátsorozata nyert, amiben olyan ismert személyiségek jelentek meg, mint Gryllus Dorka vagy Görög Zita.

A díjakat Domokos Szilárd, a Sanoma marketingkommunikációs igazgatója és egyben a díj egyik ötletgazdája, illetve a zsűri elnöke, Alexander Brody nyújtotta át a nyertes cégek marketingvezetőinek. Brody hangsúlyozta: „a reklámra költött sokmilliárd forint befolyásolja az ízlést, a kultúrát, az erkölcsöt, a mindennapi gondolkodást és viselkedést, és ha az Arany Dió egy kicsit is tesz azért, hogy jobb értékrendet alakítson ki, akkor már nagyon sokat tett”.  

Szőke kapitány kampány nem először kap díjat. Ahogy erről korábban beszámoltunk bronzot nyert az Aranypenge reklámfesztiválon. Szintén elismerték a kampányt a UPC belső versenyén.

Olvasson többet a Brandfestivalról a Kreatív játszóblogján!

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés